Öğrencileri taşıyan feribot battı

Güney Kore açıklarında, 475 yolcusu bulunan bir feribot sulara...

Öğrencileri taşıyan feribot battı

Güney Kore açıklarında, 475 yolcusu bulunan bir feribot sulara...

16 Nisan 2014 Çarşamba 11:09
Öğrencileri taşıyan feribot battı

Öğrencileri taşıyan feribot battı: 2 ölü, 295 kişi kayıp

Güney Kore açıklarında, 475 yolcusu bulunan bir feribot sulara gömüldü.

Yolcularının çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu feribotun batması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Kıyıdan 100 kilometre açıkta batan feribottan 164 kişi kurtarıldı. Kayıp olan 300 küsür kişi için helikopter ve teknelerle arama çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer Sewol isimli feribotta toplam 475 yolcu ve mürettebat ile 150 araç bulunduğunu belirtti. Havadan ve sudan yapılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

146 metre uzunluğundaki Sewol adlı feribotun maksimum 900 kişi taşıyabildiği ve 1994 yılında Japonya’da üretildiği açıklandı. Görevliler gemiden yardım sinyali aldıklarını bunun üzerine arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını söyledi. Yardım sinyalini gönderdikten kısa zaman sonra Sewol batmaya başladı.

Feribotta Güney Kore’nin Ansan kentindeki Danwon Lisesi’nden 338 öğrenci ve öğretmenin olduğu, okulun Jeju Adası’na gezi düzenlediği açıklandı. Öğrencilerin gemi batarken kendilerini denize attıklarını bu sayede kurtulmaya çalıştıkları belirtildi.

Arama kurtarma çalışmaları 18 helikopter, 34 donanma ve sahil güvenlik gemisi ile yürütülüyor.

Son Güncelleme: 16.04.2014 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3