"Neler olacağını göreceğiz"

Davutoğlu önemli açıklamalar yaptı

"Neler olacağını göreceğiz"

Davutoğlu önemli açıklamalar yaptı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
"Neler olacağını göreceğiz"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmeye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'ye dönenen Davutoğlu, Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi, ardından ABD, Almanya ve Ürdün dışişleri bakanlarıyla telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin başkenti Şam'dan dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Bakan Davutoğlu, Suriye ziyaretini, Türkiye'nin en üst düzeyde taleplerini, düşüncelerini ve kanaatlerini paylaşmak üzere gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

SADECE TÜRKİYE'NİN MESAJLARINI İLETTİK

Davutoğlu, görüşmede Suriye ordusunun operasyonlarını durdurması konusunun ele alınıp alınmadığı yönündeki soru üzerine, ordu ile halkın karşı karşıya gelmemesi konusunda atılabilecek adımların en açık, şeffaf ve net biçimde Esad'la paylaşıldığını söyledi.

Davutoğlu, "Uluslararası toplumla yakın temas içindeyiz. Yalnız şunu açık ve net bir şekilde söyleyeyim, biz sadece ve sadece Türkiye'nin mesajlarını ilettik" dedi.

Davutoğlu şunları söyledi: "Altı buçuk saat bir konu konuşulmuşsa her şey dostane, iki taraf arasında konuşulmuş demektir. İlkesel şekilde bir kez daha vurgulamak isterim. Ben sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin kanaatlerini taşırım ve sadece bu çerçevede konuşurum."

 

ÖNCELİKLİ HEDEF KANIN DURMASI

Görüşmede, Suriye'de akan kanın durması ve ileriki dönemde de halkın talepleri doğrultusunda bir siyasi reform sürecinin yaşanması için yapılması gerekenleri paylaştıklarını ifade eden Davutoğlu, "Ümit ederiz ki önümüzdeki günlerde bu akan kanın durmasını sağlayacak adımlar atılır" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye ile ilişkiler konusunda, "Hükümeti dış güçlerin taşeronluğunu yapmakla" suçladığı hatırlatılması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu açıklamalar Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet partisi liderine yakışmamıştır. Bu, eleştirinin ötesine giden, bizim devlet geleneğimize hakaret eden, son derece yakışık almayan bir açıklama biçimidir."

 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER ÖNEMLİ

Yürütülen istişareler ve açıklanan görüşlerin somut olduğuna işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Net olarak Türkiye'nin görüşleri, talepleri, beklentileri ve kanaatleri kararlı bir şekilde Suriyeli dostlarımıza, tabii Sayın Esad'a tarafımca anlatılmıştır. O da kendi kanaatlerini paylaştı ve somut olarak bazı önemli atılması gereken adımları da ele aldık. Önümüzdeki günlerde neler olacağını hep beraber göreceğiz. Bir beklenti oluşturmak istemiyorum, şu veya bu yönde bir beklenti oluşturulmasını doğru görmüyorum. Ama önümüzdeki günlerde, aylarda değil günlerde -ki kritik bir süreçten geçiyoruz- günler önemli artık, haftalar önemli, atılacak adımlarla bundan sonra bu sürecin alacağı şekil netlik kazanacaktır.

 

ERDOĞAN DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Davutoğlu'nun Suriye mesaisi gece de devam etti. Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören Subayevleri'ndeki evine giderek, Esad ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

 

DAVUTOĞLU'NDAN TELEFON DİPLOMASİSİ

Bakan Davutoğlu'un ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio de Aguiar Patriota ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile telefonda görüştüğü bildirdildi. Davutoğlu'nn muhataplarının talebi üzerine izlenimlerini aktardığı belirtildi.

 

Kaynak:Habertürk

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3