Mangalı al Sevim “Asgardia'ya başkan olmaya gidiyoruz!

'İlk uzay ülkesi' Asgardia'ya vatandaşlık başvuruları başladı. En çok başvuru yapan ülke 43 bine yakın kişiyle Türkiye oldu.

Mangalı al Sevim “Asgardia'ya başkan olmaya gidiyoruz!

'İlk uzay ülkesi' Asgardia'ya vatandaşlık başvuruları başladı. En çok başvuru yapan ülke 43 bine yakın kişiyle Türkiye oldu.

10 Ağustos 2017 Perşembe 11:51
Mangalı al Sevim  “Asgardia'ya başkan olmaya gidiyoruz!

İlk uzay ülkesi” iddiasıyla ortaya çıkan Asgardia’nın nüfusu internet üzerinden yapılan başvurularla 295 bini geçti. Kendi yasalarına göre yaşamayı hedefleyen Asgardia, meteor, uzay çöpü ve diğer tehditlere karşı yeryüzünü korumayı amaçlıyor. İnsanların Dünya yörüngesinde kurulacak devasa bir uzay gemisini andıran bir uyduda konaklayıp çalışması da uzun vadeli hedefler arasında yer alıyor.

EN ÇOK BAŞVURU TÜRKİYE’DEN 

Vatan’da yer alan habere göre, geçen süre içerisinde Devlet statüsü alabilmek amacıyla Birleşmiş Milletler’e başvuru için dile getirilen 100 bin sayısı hızla aşılmış oldu. En çok başvuru Türkiye’den geldi. 226 ülkeden gelen başvurular arasında Türkler açık ara ilk sırada yer alıyor ve bu sayı hızla artıyor. Türk “Asgardia vatandaşlarının” sayısı 43 bine yaklaştı. Türkleri, 39 bin 716 kişi ile Çinli ve 34 bin 433 ile ABD’liler izliyor. Bunun ardından gelen Endonezya, Brezilya, İtalya, İngiltere, Meksika, Hindistan ve İspanya ilk 10’da yer alan diğer ülkeler.

Asgardia’nın resmi Facebook sayfasındaki paylaşımlarda, Türk “Asgardia vatandaşlarının” yaptığı yorumlar dikkat çekti. Bazı kullanıcılar “Mangalı al gidiyoruz” yazarken, pek çok kullanıcı ise yapılan Asgardia liderlik pozisyonluğu yani “elçilik” seçimlerine ilişkin duyurularda “Asgardia başkanı olma” isteğini dile getiriyor. Bir kullanıcı bu talebini “Evet arkadaşlar. Başkanlığa adaylığımı koyuyorum. Barış için, insanlık için, sevgi dolu bir Asgardia için, oylarınıza talibim arkadaşlar” sözüyle dile getirdi.

Asgardia NGO CEO’su Lena De Winne, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, başvuru istatistiklerinin araştırılmaya değer veriler olduğunu söyledi. De Winne, “Pek çok varsayım var. Uzun süre, Çin en çok başvuru yapan ülkeydi. Sonra Türkiye, Çin’i geçti. Bir hayli veri var ama hiç kimse düzgün bir araştırma yapmadı. Bu verilerin nasıl ortaya çıktığını değerlendirecek araştırmacılar, bilim insanları ya da doktora öğrencilerinin bizimle işbirliği yapmasını umuyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72