Kuzey Kore'ye Türkiye'den Tepki

Son 1 ay içindeki ikinci kıtalar arası balistik füze denemesini gerçekleştirerek dünyayı geren Kuzey Kore'ye Dışişlerinden tepki: Kore'nin balistik füze fırlatımını kınıyoruz.

Kuzey Kore'ye Türkiye'den Tepki

Son 1 ay içindeki ikinci kıtalar arası balistik füze denemesini gerçekleştirerek dünyayı geren Kuzey Kore'ye Dışişlerinden tepki: Kore'nin balistik füze fırlatımını kınıyoruz.

30 Temmuz 2017 Pazar 14:20
Kuzey Kore'ye Türkiye'den Tepki

Kuzey Kore, bugün ikinci kıtalararası füze denemesini gerçekleştirdi. Dünyada yankı uyandıran füze denemesine Dışişleri Bakanlığı'ndan da tepki gecikmedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ''Bölgede daha fazla tırmanma yaşanmasına neden olabilecek her türlü davranıştan uzak durmaya çağırıyoruz" denildi.

GERİLİMİ TIRMANDIRMAMA ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınayarak, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) 28 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatımını kınıyoruz. Bir ay içerisinde ikinci defa balistik füze denemesi gerçekleştiren KDHC, BM Güvenlik Konseyi Kararlarını açıkça ihlal etmeyi ve uluslararası yükümlülüklerini gözardı etmeyi sürdürmektedir. KDHC'yi, BM Güvenlik Konseyi Kararlarına uymaya ve bölgede daha fazla tırmanma yaşanmasına neden olabilecek her türlü davranıştan uzak durmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi.

''BÜTÜN ABD'NİN MENZİLİMİZDE OLDUĞUNU KANITLADIK''

Kuzey Kore'nin, bir ay geçmeden bugün yeniden kıtalararası balistik füze (ICBM) denemesi yapmasının ardından açıklama yapan Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un, ''Bütün ABD'nin menzilimizde olduğunu kanıtladık, bu Yankee'lere sert bir uyarıdır'' dedi.

ABD: TEHDİT OLUŞTURMUYOR

Amerika Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin bugün denemesini yaptığı füzenin kıtalararası balistik bir füze olduğunu açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis, Kuzey Kore'ye ait Mupyong-ni silah fabrikasından atılan balistik füzenin yaklaşık bin kilometrelik mesafeyi aştıktan sonra Japonya'ya ait Hokkaido Adası'nın 167 kilometre uzağına düştüğünü kaydetti.

"Bu füzenin uluslararası balistik bir füze olduğunu düşünüyoruz" diyen Sözcü, "Bu tür bir deneme yapılmasını bekliyorduk" dedi.

Yetkili, denemenin Amerika için bir tehdit oluşturmadığını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeABDKuzey KoreFüze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72