Kuzey Kore vuracağı toprağı açıkladı!

Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerilim tırmanıyor. Kuzey Kore Guam adasına saldırıya hazırlanıyor.

Kuzey Kore vuracağı toprağı açıkladı!

Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerilim tırmanıyor. Kuzey Kore Guam adasına saldırıya hazırlanıyor.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:56
Kuzey Kore vuracağı toprağı açıkladı!

 ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore’nin nükleer denemelerinin devam etmesi durumunda ABD’nin ‘ateş ve öfkeyle’ yanıt vereceğini söylemesinin ardından, Pyongyang’ın ABD toprağı olduğu bilinen Guam’ın açıklarına füze saldırısı hazırlığı içerisinde olduğu’ yönünde haberler geldi. Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, Pasifik Okyanusu’ndaki Guam Adası açıklarına orta-uzun menzilli füzelerin fırlatılması için yeni bir planın hazırlandığını ifade etti. Kuzey Kore’nin Guam açıklarına fırlatmayı hedeflediği füzelerin Hwasong-12 model olduğu açıklandı.

‘HER TÜRLÜ GELİŞMEYE HAZIRIZ’

Guam Valisi Eddie Calvo ise Guam’ın bir ABD toprağı olduğunu hatırlattı. Calvo, Kuzey Kore’nin tehditlerine boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak, “Burası bir askeri üs değil” dedi.
Calvo, ada halkını koruyacak savunma önlemlerinin alınmış olduğunu belirterek her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olduklarını söyledi. Beyaz Saray’la temasa geçtiğini de belirten Guam Valisi, “Savunma ve İç Güvenlik bakanlarıyla yaptığımız görüşmeler sonunda tehdit düzeyinin artırılmamasına karar verdik” dedi.

GERİLİM NASIL TIRMANDI

Washington ve Pyongyang arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. ABD’nin talebiyle toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, nükleer silah programını durdurmayan Kuzey Kore’ye karşı yeni yaptırımların uygulanmasını oy birliğiyle kararlaştırmıştı. Ardından Washington Post gazetesinde yer alan bir haberde, Kuzey Kore’nin bir füzenin içine yerleştirilebilecek kadar küçük bir nükleer savaş başlığı geliştirmeyi başardığı iddia edildi.

Haberde Kuzey Kore’nin sanılandan çok daha kısa bir süre içerisinde ABD’yi vurabilecek kabiliyete erişebileceği vurgulanıyordu. Kuzey Kore, Temmuz ayında iki kıtalararası balistik füze denemesi yapmış ve artık ABD’yi vurabilecek menzile eriştiğini iddia etmişti. ABD Başkanı Trump ise Kuzey Kore’nin son demelerine ve gelen açıklamalara cevaben, “Kuzey Kore, ABD’yi daha fazla tehdit etmezse iyi olur. Dünyanın hiç görmediği bir ateş ve öfkeyle karşı karşıya kalacaklardır” demişti. (BBC Türkçe)

Anahtar Kelimeler:
ABDKuzey KoreAda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72