Kore yarımadası ısınıyor!

Bölgede gerginlik arttı.

Kore yarımadası ısınıyor!

Bölgede gerginlik arttı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kore yarımadası ısınıyor!

Kuzey Kore'nin güney sınırındaki tatbikatta yaptığı topçu ateşi, bölgede gerginliği artırdı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkililer, top mermilerinin Yeonpyeong adası yakınlarında denize düştüğünü belirtti. Güney Kore de bunun üzerine topçu ateşi ile karşılık verdi.

Kuzey Kore'nin geçtiğimiz yıl Yeonpyeong'a yönelik topçu saldırısında 2 kişi ölmüştü.

Güney Kore basınından şok iddia

Kuzey Koreli ajanların, Pyongyang yönetiminin Güney'e yönelik saldırıları tekrarlaması halinde ordunun buna yanıt vereceğini söyleyen Güney Kore Savunma Bakanını öldürmek için görevlendirildiği iddia edildi.

JoongAng Ilbo gazetesinin, üst düzey bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, Güney Kore hükümetinin, Savunma Bakanı Kim Kwan-jin'i sıkı korumaya aldığı, Kim'in dışarıda 4 silahlı askeri polis tarafından korunduğu bildirildi.

Yonhap ajansı da, bir hükümet kaynağının, istihbarat yetkililerinin, olası suikastçilerin sayısını, Kuzey Kore vatandaşı mı yoksa üçüncü bir ülkeden Güney Kore'ye giren yabancı uyruklu kişiler mi olduğunu belirlemeye çalıştığını söylediğini duyurdu.

Haberde, olası suikastçilerin, önceden Güney Kore'ye yerleşmiş olan Kuzey Koreli ajanlar da olabileceği belirtildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak:Zaman

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72