"Kaddafi'nin günleri sayılı"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton :"Kaddafi'nin günleri sayılı" dedi

"Kaddafi'nin günleri sayılı"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton :"Kaddafi'nin günleri sayılı" dedi

26 Şubat 2013 Salı 11:16
"Kaddafi'nin günleri sayılı"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin iktidardaki "günlerinin sayılı" olduğunu söyledi.

Cuma günü Libya Temas Grubu toplantısı için Türkiye'ye gelecek olan Clinton, dün Washington'da Rus meslektaşı Sergey Lavrov ile biraraya geldi. Clinton, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, uluslararası toplumun Kaddafi'nin gitmesi için ilerleyen günlerde baskısını artıracağını ifade etti. Clinton, "Kaddafi'nin iktidarı tam olarak ne zaman bırakacağını hiçbirimiz tahmin edemeyiz. Ancak günlerinin sayılı olduğu konusunda hemfikiriz" diye konuştu. 

NATO tarafından bu ülkede sivillerin korunmasına yönelik operasyonlara devam edilirken, ABD ve diğer ülkelerin Kaddafi'nin geleceğe yönelik planları konusunda Libya liderinin yakın çevresinden birbiriyle çelişen bilgiler almakta olduklarını söyleyen Clinton, "Kaddafi ve rejimi üzerindeki baskının artırılması için Rusya dahil, uluslararası ortaklarımızla çok yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Clinton, Libya halkına kendi geleceklerini tesis etme şansı vermek için askeri harekatın başarıyla sonuçlanması ve ateşkesin sağlanmasını istediklerini de ifade etti. 

Lavrov ise, Libya'daki durumla ilgili olarak Rusya'nın pozisyonunun biraz daha farklı olduğunu dile getirdi. Lavrov, bununla birlikte bu konuda Rusya'nın ABD ile fikir ayrılığının Avrupa Birliği'nden daha az olduğunu belirterek, "Mümkün olan en kısa süre içinde siyasi sürecin başlaması gerektiği konusunda hepimiz aynı düşüncedeyiz" dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72