JEEP el değiştiriyor

Fiat Chrysler Grubu’nun en önemli mücevheri ve marka ismi ile dünya efsanesi olan JEEP el değiştiriyor.

JEEP el değiştiriyor

Fiat Chrysler Grubu’nun en önemli mücevheri ve marka ismi ile dünya efsanesi olan JEEP el değiştiriyor.

22 Ağustos 2017 Salı 11:55
JEEP el değiştiriyor

Amacın, Jeep markası ile birlikte küresel pazarlara daha hızlı giriş yapmak olduğunu vurgulayan  Çinli otomobil üreticisi Great Wall, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Jeep için masada. 

Great Wall, Jeep’in yanı sıra FCA’nın ticari araç markası Ram ile de ilgileniyor. Ancak Great Wall’ın asıl hedefinin, Jeep’in deneyimleriyle birlikte 2020 yılına kadar “dünyanın en büyük SUV üreticisi” haline gelmek olduğu belirtiliyor. 

Çin’in en büyük SUV üreticilerinden olan Great Wall, geçen yıl 1.1 milyon adet araç satışı gerçekleştirmişti. Jeep markasının aynı dönemdeki satışları ise 1.4 milyon adet olarak gerçekleşti.  

Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne, FCA’nın ortaklıklara ve tekliflere açık olduğunu belirtmiş ve rekabetin yoğunlaştığı bu dönemde tek başına ayakta kalmalarının çok zor olduğunu, yüksek ar-ge ve pazarlama maliyetleri nedeniyle büyük bir ortağa ihtiyaç duyduklarını ifade etmişti. Bununla birlikte Jeep ve Ram markalarının tek başına ayakta durabilecek güçte olduğunu da eklemişti.

Çinli üreticiler, dünya pazarlarına açılmak için küresel oyuncuları satın almayı tercih ediyor. Nitekim Geely, Volvo Cars’ı 2010 yılında satın almış, ardından da Malezyalı Proton ve İngiliz Lotus’a orta olmuştu. 

2011’de de Dongfeng Motor Group, Fransız PSA’nın yüzde 14’ünü satın almıştı. 

BİR EFSANEYE DÖNÜŞTÜ

2. Dünya Savaşı sırasında doğan ve Amerikan ordusunun talep ettiği araçlarla üretime başlayan Jeep’in macerası 1941’de başladı. Elde ettiği global başarıyla bugün Fiat Chrysler Grubu’nun en önemli mücevheri olan ve marka ismi ile adeta bir efsaneye dönüşen Jeep'in piyasa değerinin yaklaşık 25 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Son Güncelleme: 22.08.2017 14:02
Anahtar Kelimeler:
FiatJeepDünya Markası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72