Eski Başbakan'a tutuklama

Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun hakkında tutuklama

Eski Başbakan'a tutuklama

Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun hakkında tutuklama

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Eski Başbakan'a tutuklama

Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun hakkında başbakanlığı sırasında görevini kötüye kullandığıyla alakalı dava kapsamında tutuklanmasına karar verildi.

Kiev mahkemesi yargıcı Rodion Kireyev, savcılığın “Timoşenko'nun mahkeme kararlarını defalarca ihlal ettiği” gerekçesiyle talep ettiği tutuklama istemini kabul etti.

Timoşenko şu ana kadar tutuksuz yargılanıyordu ancak Kiev dışına çıkması yasaktı.

Eski Başbakan Timoşenko, bir süredir, 2009 yılında Rusya'yla Ukrayna arasında imzalanan doğalgaz anlaşmalarıyla ilgili olarak yargılanıyordu.

Mahkemenin suçlu bulması durumunda Timoşenko hayatı boyunca siyasetten yasaklanabilir hatta 10 yıldan fazla sürecek bir hapis cezasıyla bile karşı karşıya kalabilir.

 

YENİ BAŞBAKAN ESKİSİNE KARŞI

Bir süredir devam eden Timoşenko davasının bugünkü duruşmasında tanık sandalyesine sürpriz bir isim de oturdu. Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov, selefi Timoşenko hakkında ifade verdi. Dahası Ukrayna Enerji Bakanı Yuri Boyko'nun da tanık sıfatıyla ifade vermesi bekleniyordu.

Oturumun başında Timoşenko kamuoyu önünde sadece Rusça konuşan Azarov'un ifadesini anlamak için bir çevirmen talep ettiğini söyledi. Rusçası çok iyi olduğu bilinen ancak kamuoyu önünde sadece Ukraynaca konuşan Timoşenko, “Rusça anlamıyorum. Lütfen bana bir çevirmen verin de Ukraynaca konuşmayan Ukrayna Başbakanı'nı anlayayım” dedi.

Kaynak:Hürriyet

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72