Erdoğan'dan çok sert uyarı

Erdoğan'dan çok sert uyarı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Erdoğan'dan çok sert uyarı

Suriyeli yöneticileri seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Halkınızın üzerine kurşun yağdırarak kimi sevindiriyorsunuz" diye sordu.

 

Başbakan Erdoğan, Birlik Vakfı'nın Çemberlitaş'taki genel merkezinde düzenlenen geleneksel iftar yemeğine katıldı. Yemekte konuşan Erdoğan, her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında yer aldıklarını söyledi. Erdoğan, "Bölgemizde yaşanan büyük acılar yetsin artık. Otuz sene önce yanı başımızda bir büyük acı yaşanmıştı da, 'Hama'da bir bülbül öter, boynu vurulur' demişti değerli kardeşimiz merhum şair Cahit Zarifoğlu. 30 sene sonra bugün, kardeş dediğimiz o ülkenin, Suriye'nin o yaralı şehrinde, o büyük acının hem de bir Ramazan günü yeniden yaşatılmasını hangi akıl, hangi vicdan kabul eder? Var mıdır dünyaya, insanlığa bir sözünüz? Zulümle ne kadar payidar olunur? Demir kafesler ardında daha kaç gün hüküm sürülür? Çok manidardır. Demir kafesler ardından nice Müslümanlar idam sehpalarına gönderildi. Onları idam sehpalarına gönderenler ayakta değil, sedyede bakın nereye gidiyor? Arapların bir sözü var 'Men dakka dukka' (Eden Bulur). Şimdi böyle bir süreci dünya yaşıyor. Ama ibret alana ne kadar güzel, ama ibret almayana bu süreç çok zarar verir. Etrafımızda olup bitenler bize bir şey ifade etmek durumunda" diye konuştu.

Suriyeli yöneticileri seslenen Erdoğan "Halkınızın üzerine kurşun yağdırarak kimi sevindiriyorsunuz? Evet, bunları söylemek, bu soruları sormak zorundayım. Bu güne kadar birçok konuda 'acaba halledebilir miyiz', 'acaba söylenenler yerini bulur mu' diye çok sabrettik. Ama artık burada da sabrın son anlarına geldik ve bunun için de bu süreç içinde salı günü Dışişleri Bakanı'nı Suriye'ye gönderiyorum. Kendileriyle orada gerekli olan görüşmeleri yapacaklar. Bu görüşmelerde mesajlarımız artık kendilerine kararlı bir şekilde iletilecektir. Bundan sonraki süreç, verilecek cevaba ve uygulamaya göre şekillenecektir. Çünkü biz Suriye konusunu bir dış mesele olarak, bir dış sorun olarak görmüyoruz. Suriye meselesi bizim bir iç meselemizdir. Çünkü bizim Suriye ile 850 kilometre sınırımız var, akrabalık, tarih, kültür bağlarımız var. Dolayısıyla burada olanlar, bitenler bizim asla seyirci kalmamıza fırsat vermez. Tam aksine oradaki sesleri duymak zorundayız, duyuyoruz ve tabii ki gereğini de yapmak durumundayız.

Bir iftar sofrasında, bir manevi şölende bunları ifade etmek istemezdim ama sizlerin de, milletimizin de hissiyatını biliyorum" dedi.

Afrika'da yaşanan açlığa değinen Başbakan Erdoğan, "Dünyanın gözü önünde Afrika'da, Somali'de, Etiyopya'da, Kenya'da yaşanan yoksulluk ve trajediler, insanı insanlığından utandırıyor. Diyanet, Kızılay, TİKA ve çeşitli kurumlar yardım kampanyası başlattı, halkımız da bu kampanyalara yoğun destek veriyor. Mogadişu'ya ilk kargo uçağı bugün gönderilecek, yardımları hava ve deniz yoluyla gönderilmesine devam edilecek. Yardım eden bu kurumları ve vatandaşları kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İftar programında Başbakan Erdoğan'a Vakfın Kurucular Kurulu Başkanı ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman tarafından Milli Türk Talebe Birliği'nin yayın organı Çatı Dergisi hediye edildi. İftar yemeğine; Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72