Devrim muhafızı generali, petrolün yeni patronu oldu!

Rüstem Gasemi, OPEC başkanı oldu.

Devrim muhafızı generali, petrolün yeni patronu oldu!

Rüstem Gasemi, OPEC başkanı oldu.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Devrim muhafızı generali, petrolün yeni patronu oldu!

İran Devrim Muhafizları'nın üst düzey bir generali olan Rüstem Gasemi, OPEC başkanı oldu. Böylece ilk kez bir general Örgütün başkanlığına getirilmiş oldu.

Petrol Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın kabinesinde yer alan Gasemi, İran'ın OPEC'in dönem başkanı olması nedeniyle, doğrudan bu göreve gelmiş oldu.

Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından biri olan Gasemi, batılı ülkeler tarafından geniş çaplı yaptırımlar altında bulunuyor.

 

ABD VE AVRUPA'NIN KARA LİSTESİNDE

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, geçtiğimiz günlerde aralarında Gasemi'nin de bulunduğu dört kişiyi yeni OPEC başkanı olarak önermişti. ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Avustralya tarafından kara listede tutulan Gasemi'nin, OPEC'in başına gelmesiyle İran Devrim Muhafızları'nın uluslararası alanda önemli önemli bir nüfuza sahip olabileceği değerlendirmesi yapılıyor. 1979'daki İslam Devrimi'nden bu yana OPEC içinde petrol fiyatının belirlenmesi konusunda en etkin ülkelerden biri olan İran, örgütün başkanlığını geçen yıl Ekim ayında devralmıştı. İran, OPEC içinde en çok petrol üreten ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Kaynak:Milliyet

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72