Arakan'da Müslümanlar katlediliyor!

Myanmar'da Müslümanlar ülkeden kaçmaya devam ediyor. Bangladeş daha fazla mülteci alamayacağını belirterek BM'nin Myanmar'a daha çok baskı yapmasını istiyor.

Arakan'da Müslümanlar katlediliyor!

Myanmar'da Müslümanlar ülkeden kaçmaya devam ediyor. Bangladeş daha fazla mülteci alamayacağını belirterek BM'nin Myanmar'a daha çok baskı yapmasını istiyor.

30 Ağustos 2017 Çarşamba 16:25
Arakan'da Müslümanlar katlediliyor!

Myanmar’da 18 binden fazla Arakanlı Müslüman Bangladeş’e geçti Uluslararası Göç Kuruluşu (IOM) tarafından yapılan açıklamaya göre yaklaşık 18 bin 445 kişi Bangladeş’teki IOM merkezine kaydoldu.

Çoğu kadın ve çocuklardan mültecilerin bir çoğunun hasta olduğu ve vücutlarında kurşun yaraları olduğu gözlemleniyor. Sınıra yakın noktadaki Cox’s Bazar ofisini yöneten Sanjukta Sahany Arakan Müslümanlarının durumunun çok kötü olduğunu sağlık hizmetlerine ve barınmaya ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Bazı mültecilerin kendilerine sorular sorulduğunda “donuk bir biçimde” baktıkları görülüyor. Sahany,  bunun sebebinin insanların yaşadıkları ağır travmalar olduğunu ve bunun bariz bir biçimde görüldüğünü vurguluyor.

BM  ise hem asilerin saldırılarını kınıyor hem de sivillerin yaşamının korunması için devleti uyarıyor. Çatışmalarda bugüne kadar siviller de dahil en az 109 kişi öldü. Ülkenin bugünkü lideri olan Aung San Suu Kyi batı ülkeleri tarafından “yıllarca zulme uğradıklarını söyleyen bir halk adına hiçbir şey söylememekle” eleştiriliyor.

‘ASKERLER HALKI GÖÇE ZORLUYOR’

Katliamın görgü tanıklarından biri olan 25 yaşındaki Abdullah kendi köyleri olan Mee Chaung Zay’in beş mezrasından dördünün güvenlik güçleri tarafından yakılarak yerle bir olduğunu söylüyor. Abdullah’a göre askerler, Müslümanları Bangladeş’e doğru kaçmaları için zorluyor.

Şu anda 400 binden fazla Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapan Bangladeş ise daha fazla mülteciyi kaldıramayacağını açıklayarak BM’ye Myanmar hükümetine daha fazla baskı uygulaması çağrısında bulundu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Myanmar’daki insani krizle alakalı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, kriz daha fazla derinleşmeden Myanmar devleti üstünde baskı kurulması gerektiğini ifade etti. (Reuters)

Son Güncelleme: 30.08.2017 16:32
Anahtar Kelimeler:
ArakanDramGöç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3