11 Eylül saldırısında NASA parmağı

NASA'nın 1984 yılında yolcu uçaklarını uzaktan kumanda ile havalandırarak...

11 Eylül saldırısında NASA parmağı

NASA'nın 1984 yılında yolcu uçaklarını uzaktan kumanda ile havalandırarak...

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:21
 11 Eylül saldırısında NASA parmağı

Yoksa İkiz Kuleler’i NASA teknolojisi mi yıktı?

NASA’nın 1984 yılında yolcu uçaklarını uzaktan kumanda ile havalandırarak istediği yere çarptırıp infilak ettirmesinin görüntüleri ortaya çıktı. Kırık Heykel isimli romana konu olan bu görüntüler, 2. Dünya savaşından sonra ilk defa kendi topraklarında saldırıya uğrayan Amerika’da 11 Eylül’ün derin devletinin işi olduğu tezini savunanları güçlendirdi.

 

11 Eylül saldırıları sırasında iki uçağın çarpması sonucu yıkılan İkiz Kuleler’in görüntüsü, şüphesiz ki 21. yüzyılın en unutulmaz kareleri arasındaki yerini çoktan aldı. Saldırıların üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen ikiz kulelerin nasıl yıkıldığına dair üretilen alternatif teoriler sıcaklığından bir şey kaybetmiş değil. Saldırıların gerçek hikayesine hep bir şüphe ile bakanların elini güçlendirecek ilginç bir ayrıntı, bu kez Gazeteci-Yazar Ali Çimen’in kaleme aldığı Kırık Heykel isimli istihbarat romanıyla ortaya çıktı.

KARAKTERLER HAYALİ, KONUŞTUKLARI GERÇEK

Arap Baharı düzleminde Ortadoğu’da yaşananları merkeze alan romanın Amerikalı ajan karakteri Jack Rice, hikayenin bir yerinde, diğer baş karakter MİT ajanı Sibel’i Amerikan derin devletine dair uyarırken 11 Eylül saldırılarıyla ilgili şüphelerini dile getiriyor. Sibel’in ikna olmaması üzerine internette bir sayfa açıyor. Sibel söz konusu sayfada NASA’nın (Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi) yolcu uçaklarını uzaktan kumandayla uçurabildiğini görüyor. Hem de daha 1984 yılında; 11 Eylül saldırılarından 17 yıl önce. İşte bu noktada roman kurgu olmaktan çıkıyor ve ilginç bir hale bürünüyor. Zira yazarın aynı sayfaya dipnot olarak verdiği söz konusu internet sitesinin linkini (http://www1.dfrc.nasa.gov/Gallery/Movie/CID/HTML/EM-0004-01.html ) merak edip kendi bilgisayarlarında açan okurlar, şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşıyor.

NASA 1984’TE BOEING 720’Yİ YERE ÇAKTI

Zira hayali roman kahramanlarının konuştuğu NASA teknolojisi hiç de hayali değil. Tam anlamı ile gerçek ve tüm detayları ile NASA’nın resmi internet sitesinde yer alıyor! Sayfada, NASA’nın 1 Aralık 1984 tarihinde gerçekleştirdiği deney çerçevesinde, uzaktan kumandayla havalandırılan ve bir süre uçtuktan sonra yine istenilen noktada yere çaktırılan Boeing 720 tipi bir uçakla ilgili görüntüler yer alıyor.

YA BAZI KOMPLOLAR İSTİSNAYSA?

Yazar Ali Çimen, bir gazeteci olarak komplo teorilerine asla prim vermediğini söylüyor. Bununla birlikte Çimen, bir romancı olaraksa bu deneyin kışkırtıcı cazibesine kapılmaktan kurtulamadığını ve romanına taşıdığını belirtiyor ve ekliyor: “Komplolar genellikle deli saçmasıdır. Ama bazen sormadan edemiyorum. Ya bazıları istisnaysa?”

İSRAİL ÖNCE BU KİTAPTA ÖZÜR DİLEDİ

Türkiye ve Ortadoğu gündemiyle yakından ilgili konuları işleyen kitap İsrail’in özür dileyeceğini de önceden bilmişti! İsrail’in özründen iki hafta önce piyasaya çıkan romanın okurları, yine Jack Rice isimli hayali karakterin ağzından İsrail’in Türkiye’den özür dileyeceğini öğrenmişti. Rica, romanın bir sahnesinde, “İsrail özür dileyecek ama bunu İran’a yapacağı olası saldırı öncesinde Türkiye’nin gardını düşürmek için yapacak” diyor.

İngiliz gazetesi Sunday Times’ın önceki gün ortaya attığı “İsrail askeri üs isteyecek” iddia romandaki özürle ilgili tezi güçlendiriyor. Haberde İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Yaakov Admiror’un Mavi Marmara’daki kurbanlar için öngörülen tazminat ve ilişkilerin normalleşmesi konusunda Ankara ’da yapacağı görüşmeler sırasında İran’a karşı üs talebini masaya koyacağı belirtiliyor. Gazeteye göre Admiror, İran’ın nükleer programına karşı Ankara’daki Akıncı Hava Üssü’nde eğitim izni isteyecek. Talepler arasında Türk hava sahasının İsrail savaş uçaklarına açılması da var. Tel Aviv buna karşılık Türkiye’ye hava savunma sistemi vermeyi önerecek.

 

Son Güncelleme: 24.04.2013 23:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3