Eksilen ömrüm,

Artan yaşım,

Biriken dostlarım,

Bitmeyen umutlarım,

Beni yalnız bırakmayan hayallerim,

Görünmez iplerle bağlandıklarım

YENİ YILIMIZ KUTLU OLSUN…

Niçin ve nasıllar zihnimde uçuşuyor. Yaşadığım yıllar içinde hiç mi başı dönmez fıldır fıldır dönerken bu dünyanın.

Dünyamız; hem kendi ekseninde hem de güneşin etrafında dönsün, dönmesine da sebebini merak ediyorum. Bizlere 365 gün 6 saatte tamamlandığı öğretildi. Bizler de öğretildiği gibi öğretiyoruz. Gözlemliyorum. Zaman akarken döndüğünü hissediyorum. Aylar, mevsimler, yıllar sırasını bozmadan geçip gidiyor. Güneşin doğuşu ve batışını bıkmadan usanmadan her gün izlerim.

Bazı geceler, büyük ayıyı arıyorum gökte, eskiden annem bize gösterirdi. “Bak bu tava gibi olan Büyük Ayı, onun sapındaki de Küçük Ayı “diye. Bir uçak geçiyor en tepeden, hızla ilerleyen bir uçak. Önce yıldız sanıyorum onu. Bu kadar yüksekten geçtiğine göre çok uzaktan gelip çok uzaklara gidiyor herhalde diyorum. İçinde olmayı hayal ediyorum.

Her şeye rağmen yaşamak güzel mi?

Yeni yıl gelirken bir heyecan bir telaş sarar insanları. İçi umut dolu, şans dolu bir yıl geliyor hissiyatını kapılırız. Yeni yıl dünyanın kendi ekseni ve güneşin etrafında dönüş eylemini tamamlamasıdır. Dönüş biter ve başlar. Ezeli ve ebediyetin simgesidir.

Gökyüzünün yüzünde hiç mi sivilce çıkmaz? Toprak yoruldum demez mi? Benim bugün kabul günüm değil, “ Bugün üretkenliğim üzerimde değil, yorgunum, hiç bir canlı ölmesin, bana dönmesin, keyfim yerinde değil. Bugün kimseyi bağrıma basamam.” demez mi?

Milyonlarca yıl, Güneş ve Ay hiç değişmedi. Hastalanmadı, çoğalmadı. Küsmedi, küstürmedi. Yıldızlar da ki patlamalar gökyüzünü değiştirmedi.

Her yeni yıl mutlak göçe yaklaştığımızın habercisidir.

Her yeni yıl geldiğinde, zaman içinde ki yolculuğuma bakarım. Sonsuzluğun içinden geçerken büyüdükçe, küçülmek durumu. Ölüme yaklaştığımız her yılı ışıltılarla karşılıyoruz. Umutlar koynumuzda yeşerirken, giden yılı uğurluyoruz. Gidenler uzaklaştıkça biz yaklaşıyorsak, niçin kutlarız yeni yılı? Her yıl başarı, sağlık, huzur, mutluluk dilekleri… Hangi yıl sadece isteklerin gerçekleştiği bir yıl oldu? Hayat bildiğini okuyor. Planlarını her zaman uyguluyor. Sürprizlerle dolu yıllar akıp gidiyor.

Yenilikler her zaman güzeldir. Umuttur, heyecandır. Her yeni yıl yaşayacaklarımı düşünemediğim, hayal bile edemediğim sürprizlerle dolu. Yeni yaşıma uzanmak bana keyif veriyor. Dünyanın bale yaparak dönüşü içinde olmak beni mutlu ediyor.

Sevdiğim insanların güzel yüzünü alıp götüren dünya,

Geçmişin geleceğin aşkına MUTLU YILLAR…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.