2/B sahalarında hareketli günler yaşanıyor. Milli Emlak Müdürlüğü, 2/B arazilerinde fiyat tespiti yapmaya başladı. 2/B alanlarını tapulu imarlı arsa gibi görerek fiyat tespiti yapıyorlar. Bu büyük bir yanlış. Bu işi Milli Emlak'a yaptırmak daha büyük yanlış. Bu yüksek bedeller ile kimse tapusunu alamaz.

 Belediyenin yardımı ile ayakta duran birçok kişi, rayiç değer üzerinden nasıl olurda tapusunu alır. Daha önceleri fiyat takdirini Orköy yapıyordu. Orköy'ün kurduğu fiyat takdir komisyonunda çeşitli kurumlardan temsilciler ve köylülerde oluyordu. Bu yöntemle birçok 2/B alanı tapuya bağlandı.

 Şimdiki çalışma ise tamamen çözümsüzlük üzerine veya art niyet üzerine yapılıyor. Bu araziler hazine parseli değil, nasıl olurda rayiç değer üzerinden satmaya çalışırsınız. Yüz yıllardır kullandığı ve vergisini ödediği arazisini parasını ödeyemediği için insan terk mi etsin? Yoksa beladan kaçarcasına birilerine evini peşkeş mi çeksin?

 Bu sorumluluğu hangi siyasi irade alabilir. Felaket adım adım yaklaşıyor. Halkın bir şeyden haberi yok. Dozer evine dayanana kadarda umrunda olmayacak. İlgililer geri adım atmaz ise büyük mağduriyetler yaşanacak. O zaman işte 2/B mağdurunun sesi aydan duyulur.

 Ecrimisil olayında aynısı olmadı mı? Postacı Ecrimisil ihbarnamesini getirene kadar kimse ecirimisile inanmamıştı. Ecrimisil ihbarnamesini eline alan elinde bomba varmış gibi yardım çığlıkları ile sağa sola koşmadı mı? Nedir bu uyuşukluk. Aynı uyuşukluk devam ediyor.

 Bu sorun çözülecekse 2/B mağduru ve yerel yönetimler bu işin içinde olmalı. Devlet, yüz yıllardır ihmal ettiği 2/B mağdurundan, özür dileyerek harca mukabil bir para karşılığı tapusunu vermelidir. Önceki dönemlerde tapulamalar bu şekilde olduğunu unutmayalım.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.