Ak Parti iktidara ilk geldiğinde, hemen öncesinde aleyhinde yazan ve söylenmeyen bırakmayan basın süklüm püklüm oldu.

Hemen sonrasında varoluşlarını dindarlara karşı aldıkları tavırın şiddeti ile güçlendiren askerlere sıra geldi. Tüm güçleri ellerinden alındı, sıradanlaştırıldılar ve dersleri verildi!

Defalarca her seçimden güçlenerek çıktılar.

Milli Görüş çizgisi liberalleri güçlenirken, her “karşıtı” birlikte sindirdikleri ve her başarıyı ortaklaşa kazandıkları Cemaat cenahı da aynı oranda ve hatta bazı zamanlarda Ak Parti kurmay kadrosundan daha da fazla güçlendi.

Mahallenin AK Partili işsiz gençleri en az İsParkçı olurken Cemaatın mahalle bakkalları Holding kurdular.

İyi şeyler de olmuyor değildi.

Vatandaş horlanmaktan kurtulmuştu. Fakirlikten gelenler fakirleri onurlandırdılar.

Belediyeler arı gibi çalıştılar

Her yerde ekonomi dibi görürken bizde tavan yaptı.

Özal’dan sonra ilk kez Kürt meselesine bu denli cesurca gidildi.

İsrail olmadan olabileceği kanıtlandı.

Tam her şey al gülüm ver gülüm giderken ilk ciddi kırılma başladı.

MİT Müsteşerı sorguya çağırıldı. Hükümet korudu, yedirmedi.

Sonra böcek işi çıktı.

Son vuruş 17 Aralık’ta oldu,

Hükümete bir darbeydi. Başbakan inlerine girdi. Temizlik operasyonu başladı. Cemaatçılar kuruldukları kadrolardaki saltanatlarından bir bir indirildiler. Yıllardır hükümet ile paslaşarak yükseldikleri makamlar hainlerden! alınıp hain olmadığı düşünülen yeni hükümet detekçilerine verildi. Yargı, emniyet, bakanlıklar hemen hepsi temizlendi ya da temizlenmekte. Hatta “hükümeti devirmek üzere kurulan ve genişleyen bu örgüte” açılacak olan dava yolda. Askerlere ve askercilere yapılanların aynısı şimdilerde Cemaata ve Cemaatçılara yapılıyor.

Ancak iş henüz tamamlanmadı. Başbakan istediği sonucu henüz alamadı. Ayıklanmayan bürokratik kadrolar, defteri dürülmeyen Cemaatçiler var. Daha sıra para kaynaklarını kurutmaya gelmedi.

İşte Cumhurbaşkanığı bu nedenle çok önemli.

Eski Başbakan yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Partinin tamamlaması gereken işleri güçlü Cumhurbaşkanı sıfatıyla tamamlayacak.

Kuzey Irak petrolleri, PKK meselesi, Musul ve Kerkük ve Cemaatçı holdinglerin mal varlıklarının kurutulması, Gülen’in Pensilvanya’dan getirilmesi bu dönemde tamamlanacak.

En az 5 çocuklu, hep muhtaç, güçsüzlükten-cesaretsizlikten güçlü-cesura tutkun, dinden imandan gayrı şeylerin tümünden habersiz bu halk elbette Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçecek.

Hele ki Çatı Adayı olarak Ekmel Bey çıkarılmışsa…    

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.