Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği’nin ‘2016 Çocuk İstismarına Yönelik Raporu’na göre, son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı. Raporda ayrıca mahkemelerde “iyi hal ve saygın tutum indirimi”nin rutin bir uygulamaya dönüştüğü ve bu durumun kamu vicdanını zedelediği belirtiliyor.20 Haziran'da da benzer bir olay yaşanmıştı. 6 yaşındaki küçük kız ailesiyle katıldığı düğünden kaçırılarak tecavüz edilip öldürülmüştü. Dondurma vaadiyle kandırılan kızın cesedi olay mahallinden 500 metre ötede bulunmuştu. Şimdi, sadece bu iki örneğin ışığında, aynı sıralarda bir başka çocuk tecavüzü ile ilgili olarak Yargıtay'dan çıkan akıl almaz karara bakalım: "Tecavüze uğrayan çocuk bağırmaz ve yaşadıklarını anlatmazsa, tecavüze rıza göstermiş demektir." Yargıtay bu nedenle "bağırmayan çocuğa tecavüz eden sanık için ceza indirimi" istemiş. Ve de, Bursa Ağır Ceza Mahkemesi tecavüz edene "iyi hal indirimi" de yaparak cezasını iyice hafifletmiş. Sanık bir sürü indirimden sonra tahliye edilmiş. Bu korkunç tecavüz olayları Türkiye'nin yüz karasıdır ve toplum olarak ele alınıp devletten kesin çözüm istenmedikçe de asla durdurulamayacaktır. Devlet, kendisine emanet edilen çocukları koruyamadığı gibi suçluları da hak ettikleri şekilde cezalandırmıyor. Yargı "tecavüze uğrayan çocuğun rızası"ndan söz ediyor. Mağdurlar insanlık dışı olayları yaşadıkları gibi bir de teşhir olduğuyla kalıyor. Buna adalet denebilir mi? Denebilirse, o zaman tecavüzlerin neden hızla arttığını ve şiddetini de arttırdığını hiç merak etmeyelim!

-Tecavüzcülerin yüzde 5'i ortaya çıkarken, yüzde 95'i gizli kalıyor.

-Ensest ilişkilerden bin tecavüzcüden sadece biri açığa çıkıyor.

-Adliyelerdeki dört tecavüz vakasından biri çocuklarla ilgili.

-İstismarların yüzde 66’sı akraba, komşu gibi tanıdık kişiler tarafından yapılıyor.

-İstismarcıların yüzde 9’u çocukla aynı evde yaşıyor.

-Ülkemizde 181 binin üzerinde çocuk gelin var. Dini nikahlar nedeniyle gerçek sayı bunun çok üzerinde…

-Çocuk istismar vakaları son 10 yılda 300 bini geçti.

Her güne bir kadın cinayeti düşüyor. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruyamayacaksak, bu aileler ne yapacak? Çünkü, küçücük çocuklar, kadınlar kendilerini koruyamıyorlar. Son yıllardaki çocuk istismarlarının bir envanterini çıkarıp yayınlamak ve gerekli tedbirleri açıklamak gerekiyor. Lafla çocuk istismarlarının önüne geçmek mümkün değil... Eylül’ü, Leyla’yı koruyamayacaksak, söyleyecek söz yok artık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.