Üzülerek ifade etmek gerekirse ülkede oluşan terörü, işsizliği, çocuk işçileri, çocuk evliliklerini, tecavüzleri görmezden gelemeyiz. Tecavüzler o kadar ileri seviyeye ulaştı ki 3 yaşındaki bebekler dahi tecavüze uğruyor, sonra da ‘boncuk yuttu da öldü’, raporu veriliyor. Böyle rezalet olmaz… Yine aynı şekilde daha çok örnek var… 14 yaşındaki sağır ve dilsiz kızlara 35 kişi tecavüz eder ve ‘kendi rızasıyla oldu,’ raporu verilir. Daha çok hayvanlara tecavüz edilir ve serbest bırakılan olur. Ceza kanunları öyle enteresan ki… Mesela;‘Tecavüzde bağırmıyorsa, rıza göstermiş sayılır’ indiriminden faydalanan var. Üvey kızına tecavüz edip, ‘kızın ruh sağlığı bozulmadı raporu’yla indirim alan var. Ormanda saldıran, döve döve çırılçıplak soyan, ancak, astım krizi geçirerek bayılıp yakalanınca, ‘orası ıssız bi yer, isteseydim yapabilirdim’ indirimi alan var. Tecavüz edip, hamile bırakan, sonra da ‘zaten bakire değildi’ indirimi alan var. Tanımadığı birine saati soran eşini delik deşik ederek öldürüp ‘cilve yaptı’ indirimi alan var. Eşini katledip, ‘kot giyiyordu, piercing takıyordu, çantasında doğum kontrol hapı buldum’ indirimi alan var. Kadın programında, ‘babam bana tecavüz etti’ diyen kızını öldürüp, ‘babasını kamuoyunda mahcup etti’ indirimi alan var. Mahkemeye takım elbiseyle geldi diye ‘iyi hal’ indirimi alan seri tecavüzcü var. 4 kişi bir kıza tecavüz edip mahkemede en iyi hali hangisi sergiliyorsa kızı onunla evlendiren hakimlerimiz de var. Al bu kıza şimdi yasaların sana verdiği hakla dilediğin gibi tecavüz et. İşte cezan bu kardeş! Bir şeyleri protesto etmeye verilen cezadan daha hafiftir tecavüz cezaları.

Gün geçmiyor ki haberlerde duymayalım bir tecavüz haberi. İğrenmemek, küfretmemek, nefret kusmamak elde değil. Ne zaman bir tecavüz haberi duysam kahroluyor, kahroluyorum. Asıl sorun tecavüz suçunun cezasının olması gerektiği kadar olmayışı değil, toplumun bu suçun kurbanlarına bakışı sebebiyle suçun gizli kalmasıdır. Maalesef Türkiye’de küçük suçlar büyük cezalar alır, büyük suçlar ise küçük…İşte yaşam haberleri bunlar, hayatımızın içinden! Artık kelimeler bile yetersiz, kim söyleyebilir ki tecavüz suç bu ülkede? Bugün gazetelerde okuduğumuz bu haberlerin yarın bizim başımıza, çocuğumuza, kardeşimize, annemize gelmeyeceğini kim söyleyebilir? Bu insanların, bu insanları serbest bırakanların, suçsuz bulanların, bu haberlere gülüp geçenlerin, ‘erkektir yapar’ diyenlerin arasında yaşadığını bilmek insanın tüylerini diken diken ediyor, korkutuyor. Amma velakin “Türkiye bir hukuk devletidir’ ve ‘Adalet Mülkün Temelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72