2011 yılında Çekmeköy’de yaşayan 5 gönüllü kadın tarafından kurulan Hedefimiz Gelişim Grubu (HGG) olarak 3 kategoride etkinlikler gerçekleştirdi. I. Veli Bilinçlendirme Seminerleri ve II. Diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalar ve III. Projeler.

2011’de başlattığımız Veli Bilinçlendirme Seminerlerimizi; 6 okulda gerçekleştirdik, 14 veli semineri ile 2.200 veliye, 2 öğrenci semineri ile 213 öğrenciye, 1 öğretmen semineri ile 40 Rehberlik öğretmeni ve müdür olmak üzere yaklaşık 2.500 kişiye bilgi ilettik. Seminerlerde 14 gönüllü konuşmacı yer aldı. Seminerlerimize Konuşmacı olarak Doktor, Avukat, Adli Bilim Uzmanı, Öğretmen ve Yaşam Koçu olmak üzere konusunda uzman profesyoneller tamamen gönüllü olarak katıldılar. 950 veli ile Seminerlerimizde buluştuk. “Başarıya Götüren Aile”, “Aile İçi Şiddet”, “Başarının Anahtarı“, “Kemik Sağlığı Ve Osteoporoz”, “Aile İçi Şiddet Mağdurları”, “Sınava Hazırlayan Aile“ Seminer konularımızdan bazıları oldu. 2012 Yılı Veli Bilinçlendirme Seminerleri kapsamında ise; Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Av. Nazan Moroğlu “Aile İçi Şiddet”, GEA Arama Kurtarma Ekoloji Grubu “Sivil Savunma”, Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Kurucu Başkanı Tınaz Titiz “Hızlı Dönüşüm”, Karahan Danışmanlık Kurucu Başkanı İnci Karahan “Başarıya Götüren Aile”, Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Onur Eroğlu “Görsel İletişim Nedir?”, Av.Elmas Durukan “Aile İçi Hukuk”, Öğretmen Özlem Çiftçi “Başarının Anahtarı”, Gamze Güngörmüş Kona “Meslek Seçimi”, PDR Uzmanı Esen Topraklı “Aile İçi Çatışma Yönetimi”, Hukuk Okur Yazarlığı Grubu Koordinatörü Av.Filiz Saraç “Boşanma ve Sonrası”, Hukuk Okur Yazarlığı Grubu Üyesi Av. Av. Semra Gök “Evlilikte Mal Rejimi”, Hukuk Okur Yazarlığı Grubu Üyesi Av. Orçun Gündüz “Suça İtilen Çocuklar”, Hukuk Okur Yazarlığı Grubu Üyesi Av. Zeynep Uçar  “Aile İçi Şiddet”, PDR Uzmanı Esen Topraklı “Ergenlik Sorunları ve Aile Tutumları”, Yaşam Koçu Nurcan Arslan “Aile İçi İletişim” gibi konularda velilerimize bilgi aktardık.

II. kategoride ise diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği etkinliği çerçevesinde; Çekmeköy’e diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının da dikkatini çekmek ve proje çalışmalarına paydaş olmalarını sağlamak üzere girişimlerde bulunduk. Bu paralelde; Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka.Der), Kadın Partisi Girişimi, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kırmızı Biber Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği-GEA Arama Kurtarma Ekibi, Beyaz Nokta Gelişim Vakfı, Çekmeköy Rotary Klübü, Hukuk Okur Yazarlığı Grubu, Nar Etüd Merkezi, Lions Dernekleri 117 Y Yönetim Çevresi, Çekmeköy Halk Meclisi, Çekmeköy Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ile paydaşlık gerçekleştirdik.

III. kategoride gerçekleştirdiğimiz Projeler ise bizlerin en büyük başarısı, gururu ve mutluluğu oldu. İlk Projemiz; Hukuk Okur Yazarlığı Grubu Genel Koordinatörü Av.Filiz Saraç ve meslektaşlarının katkıları ile Hedefimiz Gelişim Grubu olarak geliştirdiğimiz Hukuk Okur Yazarlığı Projesi 18 Nisan 2012'de hayata geçti. -Aile İçi Şiddet (Av.Zeynep Uçar) -Boşanma Nedenleri-Velayet-Nafaka-Tazminat (Av.Filiz Saraç) -Evlilik-Eşlerarası Mal Rejimleri (Av.Semra Gök) -Suça İtilen Çocuklar (Av.Orçun Gündüz) gibi konularda konunun uzmanı hukukçular tarafından velilere verilen seminerler sonunda katılımcılara Hukuk Okur Yazarlığı Sertifikası verildi. HGG olarak gerçekleştirdiğimiz ikinci Projemiz; “Detaylardaki Türkiye” başlıklı, 5 ay süren ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka.Der) Kadıköy Şubesi, Kadın Partisi Girişimi, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk Kadınlar Birliği, Kırmızı Biber Derneği, CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı gibi kurum ve kuruluşların katıldığı Seminer Programı idi. HGG olarak gerçekleştirdiğimiz üçüncü Projemizde ise Hedefimiz Gelişim Grubu; İsveç Yerel Demokrasi Merkezi tarafından "Cinsiyet Perspektifinden Yerel Demokrasi ve Sürdürülebilir Kalkınma Uluslararası Eğitim Programı" kapsamında geliştirilen "2014 Yerel Seçimleri Öncesi Yerel Yönetimlerde Kadın Adayların Sayısının Artırılması" başlıklı Uluslararası Proje'de Proje Ortağı olarak yer aldı. 2013 Temmuz ayında başlayan Proje kapsamında Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi İlhan Sokak’ta yaşayan, 3 çocuk annesi, kocası Belediye işçisi, kendisi ise yatılı ev işçiliği ve çocuk bakımı gibi işlerde çalışmış olan bilinçli, farkında, emekçi ancak sosyal ve maddi imkanları kısıtlı Yadigar Aslan hanım kendisinin de onayı alınarak Muhtar Adayı olarak tespit edildi. Hedefimiz Gelişim Grubu’nun adım adım izlediği akılcı ve profesyonel stratejiler sayesinde Yadigar Aslan Mart 2014 Türkiye Yerel Seçimleri’nde; 9 aday arasından 1. gelerek ve 20 yıl, 4 dönem seçilmiş olan ve gitmeye de hiç mi hiç niyeti olmayan eski Muhtarı da geride bırakarak Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı olarak seçildi.

Kurulduğu dönemde; Çekmeköy eski Kaymakamı Mehmet Arslan, Çekmeköy Milli Eğitim eski Müdürü Sıtkı Verim ve Yıldız Medya Grubu Başkanı Ali Rıza Yıldız’dan başka hiç bir destekçisi olmayan HGG 2014 yılına gelindiğinde Uluslararası bir projenin ortağı oldu. Kısmet mi, azim mi yoksa azim kısmeti mi sürükledi, bilmiyoruz ama çok gururluyuz.   

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.