Zafer Bayramı’nın 95.Yılına Havai Fişekli Kutlama

İstanbul’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, 1. Ordu Komutanlığı Karma Bandosu ve İBB Mehter Takımı’nın muhteşem konseri ve havai fişek gösterisiyle son buldu.

Zafer Bayramı’nın 95.Yılına Havai Fişekli Kutlama

İstanbul’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, 1. Ordu Komutanlığı Karma Bandosu ve İBB Mehter Takımı’nın muhteşem konseri ve havai fişek gösterisiyle son buldu.

31 Ağustos 2017 Perşembe 15:54
Zafer Bayramı’nın 95.Yılına Havai Fişekli Kutlama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi’nde resepsiyon verdi. Resepsiyona İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yanı sıra, şehit yakınları ve gaziler, siyasi partilerin temsilcileri, sanatçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yabancı ülkelerin konsolosları ve çok sayıda davetli katıldı.

Program katılan davetliler, sanatçı Esat Kabaklı, 1. Ordu Komutanlığı Karma Bandosu ve İBB Mehter Takımı’nın birlikte verdiği konseri ve Haliç sahilindeki muhteşem havai fişek gösterisini beğeniyle izledi.

Programda konuşan Vali Vasip Şahin, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletin ölüm kalım savaşının zaferle sonuçlandığını belirterek, “30 Ağustos, 19 Mayıs’ta tutuşturulan hürriyet meşalesinin Dumlupınar’da zafer sancağına dikildiği muhteşem bir destandır. Esarete, yağmaya boyun eğmeyen Türk milleti, 26 Ağustos 1071'den beri sahibi olduğu Anadolu topraklarına bir kez daha mührünü vurmuş, bir kez daha 'Ya istiklal, ya ölüm!' diyerek vatan idealini tüm dünyaya haykırmıştır” diye konuştu.

“Milletimizin bütün dünyaya örnek olan mücadele azmi, Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır. Bizler, vatanımızın ve milletimizin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü muhafaza etmek adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız. Dün de bugün de inanmış ve tek yürek olmuş Türk milletini durdurmaya kimsenin gücü yetmemiştir, yetemez. Bağımsızlığın bedelini bu millet dün de kanıyla ödedi, bugün de kanı ile ödemekten hiçbir şartta tereddüt etmemektedir” ifadelerini kullanan Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin cesur göğsünde paramparça olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72