Yeni Başkan İki Kadın Başkan Yardımcısı Atadı

Kadıköy'de Başkanlık koltuğuna oturan yeni Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,...

Yeni Başkan İki Kadın Başkan Yardımcısı Atadı

Kadıköy'de Başkanlık koltuğuna oturan yeni Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,...

09 Nisan 2014 Çarşamba 13:19
Yeni Başkan İki Kadın Başkan Yardımcısı Atadı

İşte Kadıköy Farkı

Yeni Başkan İki Kadın Başkan Yardımcısı Atadı

Kadıköy'de Başkanlık koltuğuna oturan yeni Belediye Başkanı  Aykurt Nuhoğlu, ilk icraat olarak iki kadın başkan yardımcısı atadı. Kadıköy Belediye Meclisi'nde 13 kadın üye ile göreve geldiklerini kaydeden Başkan Nuhoğlu, Kadıköy’e yakışır bir yönetim kadrosu ile çalışacaklarını söyleyerek, Kadınların enerji ve dinamiğinden yararlanacaklarını belirtti. Nuhoğlu, Bingöl de AKP’li Belediye Başkanı'nın kadın meclis üyelerine görev vermemesini de değerlendirerek; “Bu çağda böyle bir şeyi anlamak mümkün değil” dedi.

Kadıköy Belediyesi’nin yeni yönetimine kadınlar damgasını vuracak

 Kadıköy Belediye Meclisi’ne bu dönem giren 13 kadın meclis üyesinin ikisi belediye başkan yardımcılığı koltuğuna oturdu. Yeni Kadın Başkan Yardımcıları Ülkü Koçar ve Ebru Peştereli’yi basına tanıtan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadınların siyasete katılımı için ciddi anlamda çalışmalar yaptıklarını, yönetimde kadınların eşit olarak temsil edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Nuhoğlu şöyle konuştu:

“Kadınların her alanda erkekler ile eşit olması önemli. Kadınsız bir siyaset başarılı olamaz. Kadıköy, kadın dinamiğinin yüksek olduğu bir ilçe. Halen, halihazırda Kadıköy Belediyesi’nde 21 müdürün 13’ü zaten kadın.  Meclis üyelerimizin 13’ü kadın.  Yönetim kadromuzu da 2 kadın 2 erkek olarak oluşturduk.  İki  Kadın Yardımcım göreve başladı.  Kadınların siyasete katılımının İstanbul ve Türkiye  genelinde yaygınlaştırılması gerek. Kadıköy'de kadınlar çok dinamik, sosyal ve siyasi hayatın içindeler, yönetimde de olmaları bu anlamda çok doğal. Kadınların sorunlarını, ihtiyaçlarını kadın örgütlerinden de destek  alarak işbirliği ile çözeceğiz, birlikte projeler oluşturacağız.  Kadınların yönetime çok fark katacağına inanıyorum.”

Başkan Nuhoğlu, Bingöl de AKP’li Belediye Başkanının kadın meclis üyelerini yönetime getirmemesi ile ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi.

“Bingöl olayı çok üzücü. Bu çağda böyle bir şeyin olması yanlış. Konuşulmaması bile gerekir.Gerçekten anlamak mümkün değil.  Bizim Kadın Başkan Yardımcıları atamamızın Bingöl ile bir alakası yok. Gündem denk geldi. CHP’de zaten kadın-erkek eşitliği var.  Bu durumun Bingöl örneği ile alakası yok, sadece tesadüf.”

Başkan Yardımcılığı görevine getirilen İletişimci Ebru Peştereli ise şöyle konuştu:

Kadınlar bir yere getirilmiyorlar, geliyorlar! Kadıköy'de kadınlar zaten sosyal hayatın da iş hayatının da içindeler. Bunun doğal bir sonucu olarak yönetimde de varlar. Kadınların fikirlerini yönetimde temsil edeceğiz. Eğer bu ülke genelinde yaygınlaşırsa, zaten Bingöl gibi olayları konuşmayız. Yeter ki buna imkan tanıyacak demokratik yapı olsun.”

Başkan Yardımcısı mimar Ülkü Koçar da şunları söyledi:

Biz  bu görevlere demokratik bir işleyişin sonucu olarak geldik. Kadınlı- erkekli gece gündüz çalıştık. 13 Meclis üyesinin kadın olması doğal bir durum. Ancak bu sayı daha da artabilir. Kadınlar Kadıköy'de sosyal hayatta zaten aktifler. Başkanımız Nuhoğlu, kadın dostu belediye başkanı. Kadıköy'ün kadın dostu kent olması için gerekli kriterleri yerine getirmesi için çalışacağız. Kadıköylü kadınların sorunları onlarla birlikte çözeceğiz”dedi.

Son Güncelleme: 09.04.2014 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3