Yaşlılar ve Engelliler Nikâh Sarayı'nda iftarda

Her yıl Ramazan ayında Ümraniye'deki hemşeri derneklerine iftar yemeği veren...

Yaşlılar ve Engelliler Nikâh Sarayı'nda iftarda

Her yıl Ramazan ayında Ümraniye'deki hemşeri derneklerine iftar yemeği veren...

03 Temmuz 2014 Perşembe 13:08
Yaşlılar ve Engelliler Nikâh Sarayı'nda iftarda

Yaşlılar ve Engelliler Nikâh Sarayı’nda iftarda buluştu

Her yıl Ramazan ayında Ümraniye’deki hemşeri derneklerine iftar yemeği veren Ümraniye Belediyesi, Ramazanın 4.gününde de Yaşlı ve Engelli yakınlarını iftar yemeğinde buluşturdu.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı bahçesinde verilen iftar yemeğine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Sosyal Projelerden Sorumlu Başkan Danışmanı Serap Eşit Elveren, Ak parti Ümraniye İlçe Başkan yardımcıları Birol Hayal, Kadriye Yüzler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Engelliler Merkezi Müdür Yardımcısı Nurullah Yücel, Ak Parti Ümraniye Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) Başkanı Abdülhamit Öz, Ümraniye Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdullah Alkılıç, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Orçun Şekercioğlu, Meclis Üyeleri, birim müdürleri, Engelli ve Yaşlı misafirler ile aileleri katıldı.

İftar yemeğinin ardından söz alan Ak Parti Ümraniye Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) Başkanı Abdülhamit Öz, “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise, cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı şerif’in tüm İslâm alemine sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

Ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Engelliler Merkezi Müdür Yardımcısı Nurullah Yücel ise; “2006 yılından bu yana Ümraniye Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ortaklaşa sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Ümraniye, Anadolu yakasında mahalle mahalle her hafta etkinlik yaptığımız tek ilçemiz oldu. Bu yüzden Ümraniye bizim için çok önemlidir. Emeği geçen herkese başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere teşekkür ediyorum ve hepinize hayırlı iftarlar diliyorum” dedi.

Ümraniye Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce ise yaptığı konuşmasında;  “Ramazanın bu güzel akşamında bizleri bir araya getiren Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can’a ve emeği geçen tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız, bunun bilincinde olarak herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır. Bizde Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, tüm engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, iyi akşamlar diliyorum” dedi.

AK Parti İlçe Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadriye Yüzler ise: “Sizler engelleri çoktan aşmış kişilersiniz. AK Parti engelliler konusunda ciddi çalışmalar yaptı ve Engelliler başımızın tacıdır” dedi. Yüzler, İftar yemeği için emeği geçenlere teşekkür ederek Ramazan ayının hayırlı geçmesini diledi.

""

Başkan Hasan Can: “Her nimet şükrü gerektirir’’

Programın kapanış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Allah, ağız tadıyla yaptığınız iftar akşamlarını bu memleketin üstünden eksik etmesin. Çünkü şu anda biz burada iftar açarken, dünyanın dört bir tarafında 1,5 milyarlık İslâm dünyasında iftar sofrasına oturamayan binlerce Müslüman kardeşimiz var. Onların acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Ama sanmayın ki hayat hep böyle devam edecek! Şayet bu sorumluluğun idraki içerisinde olmazsak, Allah’ın ‘zulmün karşısında susan birisi şeytandır’ tanımlamasına uygun hareket edersek, mazlumun yanında değil, zalimin yanında olursak bugün acıdığımız, üzüldüğümüz ve iftar sofrası bulamıyor diye içimizin yandığı o kardeşlerimizin haline düşmek bizim içinde mukadder olacaktır bunu iyi bilmemiz gerekir. Bu duruma düşmek istemiyorsak eğer, işte şu anda sofrasında oturduğumuz bu nimetlerin şükrünü eda etmemiz gerekir. Çünkü her nimet şükrü gerektirir. 150 seneden beri bu memleketin bağrına saplanan bir hançer vardı. Bu hançer, son 12 yıldan beri kalktı ve bu memleket 80 yılda aldığı mesafeyi 12 yılda aldı.  Memleketin aldığı bu mesafeyi dört katına çıkartan ise; Türkiye’nin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Demek ki bu memleket bu kadar büyüyüp gelişebilen bir ülke haline de gelebiliyormuş. 12 yıl önce bu memlekette engelliler var mı bilinmezken, şimdilerde ise engelliler artık engelsiz insanların sahip olduğu tüm haklara sahiptir.  

""

Sevgili kardeşlerim; hepimizin bildiği gibi AK Parti 12. Cumhurbaşkanını ilan edecekti ve bununla alakalı bir hazırlık vardı. Biz de bu heyecana ortak olmak için Ankara’ya gittik. Cumhurbaşkanlığı gibi böylesine mühim bir makamı artık bundan böyle millet seçecekti. Bu, millet için çok önemli bir durum. Çünkü o makamda olacak kişi, milletin iradesi, fakirin, fukaranın, kimsesizin, yaşlının, engellinin iradesi olacaktır. Şu güzel memleketimizde Doğusuyla, Batısıyla, Kuzeyiyle Güneyiyle, kardeş Türküleriyle bu coğrafyada barışı sağladık. Bundan sonra da bu coğrafya’da kardeşlik türkülerini söylemeye kimse engel olamayacaktır. Bu akşam, bu iftar sofrasına sizlerin duasını almaya geldim. Rabbim hepinizin oruçlarını kabul etsin, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Program konuşmaların ardından son buldu.

Son Güncelleme: 03.07.2014 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72