Veda Hutbesi'ni Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni

Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Şubesi ortaokullar ve liseler arasında...

Veda Hutbesi'ni Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni

Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Şubesi ortaokullar ve liseler arasında...

15 Mayıs 2014 Perşembe 12:25
Veda Hutbesi'ni Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni

Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Şubesi ortaokullar ve liseler arasında Veda Hutbesi’ni güzel okuma yarışması düzenledi. Yarışmanın birincileri yapılan törenle ödüllerini aldı.

Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Şubesi Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde Veda Hutbesi’ni güzel okuma yarışması ödül töreni düzenledi.  Ödül töreninde konuşan Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Şubesi Başkanı Durmuş Can, “Peygamber Efendimiz bize barış ve mutluluğu sağlayacak reçeteyi sundu. Onlara sarılıp uydukça yolumuzdan hiç şaşmayız. İlçemizde bulunan lise ve ortaokullarda bu yarışmayı düzenledik. Öğrencilerimizin istifade etmesini arzu ettik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da “Veda Hutbesi’nin ilçemizde güzel bir organizasyonla icra edilmesi bizleri mutlu ediyor. Bizler eğitimciler olarak öğrencilerimize manevi değerlerimizi hissettirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Şube Başkanı Durmuş Can ve ekibini kutladığını belirterek, “Peygamber Efendimizin muhteşem dizelerini bizlere tekrar hatırlatan, İslam dünyasının tam olarak idrak edemediği Veda Hutbesi’ni tekrar hayatımıza soktukları için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz yarışmaya katıldılar emek sarf ettiler. Onları da kutluyorum” dedi.

Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe’de “Veda Hutbesi hayatımızın bütününü kavrayan, bütününü talimatlandıran bir özet. Efendimizin Veda Hutbesi’ni asırlar ötesine, iklimler ötesine, o cihanşümül mesajı bizlere kadar iletmiştir. Efendimiz size kuranı ve sünneti emanet ediyorum bu iki şeye sımsıkı sarıldıkça yolunuzu sapıtmazsınız diyor. Müslümanların başına gelenler bu emanete karşı işledikleri kusurlardan, bu emanetin hakkını verememelerinden dolayıdır. Bütün insanların çabasıyla yeni bir nesil yetişiyor” şeklinde konuştu. Özefe programda emeği geçenleri tebrik ettiğini ifade etti.

""

Yarışmada ortaokul kız öğrenci kategorisinde Mevlana Ortaokulu öğrencisi Fatma Yanmaz, erkek kategorisinde de Beyhan Şenyuva Ortaokulu öğrencisi Ömer Kacamer birinci oldu. Lise kız öğrenciler kategorisinde ise Sultanbeyli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kübranur Yücel, erkekler kategorisinde de Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sinan Yıldırım birinci oldu. 

 

Son Güncelleme: 15.05.2014 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3