Üsküdar'ın yeni Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

30 Mart Yerel Seçimleri sonucu Belediye Başkanlığı'nı kazanan Hilmi Türkmen,...

Üsküdar'ın yeni Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

30 Mart Yerel Seçimleri sonucu Belediye Başkanlığı'nı kazanan Hilmi Türkmen,...

04 Nisan 2014 Cuma 13:07
Üsküdar'ın yeni Belediye Başkanı Hilmi Türkmen

30 Mart Yerel Seçimleri sonucu Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hilmi Türkmen, Mustafa Kara’dan Başkanlık koltuğunu teslim aldı.

Üsküdar Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine Mustafa Kara ve Hilmi Türkmen’in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti eski İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ile çok sayıda davetli katıldı.

Devir teslim töreninde ilk konuşmayı yapan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti’de farklı bir siyaset anlayışının bulunduğunu, hizmet yolunda bir bayrak yarışının yaşandığını ve bu bayrak yarışında bayrağı devreden hizmet sevdalılarının bayrağı devrettiği arkadaşıyla birlikte koşmaya devam ettiğini, Mustafa Kara’nın da Hilmi Türkmen ile birlikte bayrağı yere düşürmeden koşmaya devam edeceğine inandığını dile getirdi.

İsmet Uçma’nın ardından duygusal bir konuşma yapan Mustafa Kara, 5 yıl süreyle birlikte çalışma mutluluğuna eriştiği Hilmi Türkmen’e Belediye Başkanlığı’nı devretmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2014 seçimlerinde halkın iradesini sandık yoluyla değil, iftiralarla, tapelerle, kampanyalarla çirkin tezgâhlarla saptırmaya çalışanların ağır bir yenilgiye uğradığını söyleyen Mustafa Kara, Üsküdar’da 10 yıl süreyle çalışma mutluluğuna eriştiği Hilmi Türkmen’in Belediye Başkanlığı’na seçilmesinden duyduğu onuru ifade etti. Kendi isteğiyle ikinci dönem aday olmayan Mustafa Kara, Üsküdar’ın temsili anahtarını teslim ettiği Hilmi Türkmen’e başarılar dilerken, sonuçlara itiraz eden CHP’ye de, “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” diyerek göndermede bulundu. Mustafa Kara sözlerinin sonunda 5 yıl boyunca hizmet verdiği Üsküdarlılardan haklarını helal etmesini isterken kendisinin haklarını da helal ettiğini ifade etti.
Mustafa Kara’dan Başkanlık koltuğunu devralan Hilmi Türkmen ise konuşmasına aziz milletimize teşekkür ederek başladı. Hilmi Türkmen, görev teslimine gelmeden önce Ak Parti döneminin ilk belediye başkanı merhum Mehmet Çakır’ın oğullarıyla birlikte Karacaahmet’teki mezarlığa gidip, Çakır’ın mezarı başında Kuran okuduğunu söyledi. Daha sonra Aziz Mahmut Hüdai Türbesi’nde ikindi namazını kılıp dua ettikten sonra, Belediye binasına geldiğini söyleyen Türkmen, Üsküdar’ın Kâbe toprağı olduğunu, Aziz Mahmut Hüdai’nin, Şeyh Devati’nin yaşadığı bu kutsal topraklarda görev yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Türkmen seçim süresince de ifade ettiği gibi insanların evlerine, işlerine giden yolları değil kalplerine giden yolları inşa edeceklerinin altını çizerken seçim süresince ne yazık ki yalanlar, dolanlar, iftiraların havada uçuştuğunu, Üsküdar, İstanbul ve Türkiye halkının son kararı verdiğini ve bu karara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

 

 

“Kirli süreçten hep birlikte aklanarak çıktık”

 

 

Konuşmasında insanların kalbinde yer ederek, adaletten şaşmadan çok çalışacaklarını ifade eden Hilmi Türkmen, parti kimliğini bir kenara bırakıp, “550 bin Üsküdarlının Belediye Başkanı olmaya” söz verdi. Türkmen, “Bu süreç, kirli bir süreç oldu ama hep birlikte aklanarak çıktık Allah’ın izniyle” diye konuştu.

 

Üsküdarlılara seslenen Türkmen, “Bizler bu makamların geçici olduğunu biliyoruz. Bizim için de 5 yıl gelip geçecek. 5 yıl sonunda alnımızın akıyla yüzünüze bakmak istiyoruz. Allah bizleri mahcup etmesin. Sizlerden dua istiyoruz. Bizi bize bırakmayın. Ne olur yanlış yaptığımızda ikaz edin. Hiç çekinmeden doğrusu şudur diye söyleyin. Eğer yanlışımızı görür de bizi ikaz etmezseniz, Üsküdar halkına yanlış yapmış olursunuz” dedi.

 

“Üsküdar, dünya liderinin ilçesidir. Bizler de bu lidere layık olmak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Bizler hazırız, sizler hazırsınız. Görüyoruz ki tüm Üsküdar da hazır. Durmak yok, yola devam inşallah” diyerek sözlerine son veren Hilmi Türkmen, daha sonra Üsküdar’ın anahtarını Mustafa Kara’dan teslim aldı.

 

 Anahtar teslimi ve konuşmalar sonrası Hilmi Türkmen, eski başkan Mustafa Kara’yı uğurladıktan sonra makamına dönüp, tebrikleri kabul etti.

 

Son Güncelleme: 04.04.2014 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72