Üsküdar'ın işsizlik sorununu ÜSİM çözecek

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar İstihdam...

Üsküdar'ın işsizlik sorununu ÜSİM çözecek

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar İstihdam...

09 Haziran 2014 Pazartesi 11:57
Üsküdar'ın işsizlik sorununu ÜSİM çözecek

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu. ÜSİM'in tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak" dedi.

Üsküdar Belediyesi, İşadamları, İŞKUR, özel istihdam büroları, eğitim ve danışmanlık firmaları, vakıf ve derneklerin desteği ile kurulan ÜSİM Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi'nin kuruluş amaçlarını anlattı. Kalifiye eleman sıkıntısının halen devam ettiğinin altını çizen Başkan Türkmen konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:  "Biz, Üsküdar'da ikamet eden vatandaşlarımızın, yine Üsküdar'da iş bulmalarını sağlamak için kolları sıvadık. Amacımız yerinde istihdam. Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak. Üsküdar İstihdam Merkezi ÜSİM'i bunun için kurduk. ÜSİM'le Üsküdar'da faaliyet gösteren işletmelerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi. is arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyoruz. ÜSİM Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve kamu otoritesi paydaşlığında yürütülüyor."

""

ÜSİM, ilçede faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi, iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyor. Yerinde İstihdam Modeli, bu temel problemlere kalıcı bir çözüm getiriyor. ÜSİM; iş arayan Üsküdar sakinlerinin yine Üsküdar'da iş bulmasına rehberlik ediyor. Uzun süreli istihdama pozitif katkı sağlıyor.

 

Son Güncelleme: 09.06.2014 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72