Üsküdar’dan Edremit’e Kardeşlik Köprüsü

Van merkez Edremit Belediyesi ile kardeş Üsküdar Belediyesi protokolü kapsamında 600 çocuk için toplu sünnet töreni düzenledi.

Üsküdar’dan Edremit’e Kardeşlik Köprüsü

Van merkez Edremit Belediyesi ile kardeş Üsküdar Belediyesi protokolü kapsamında 600 çocuk için toplu sünnet töreni düzenledi.

31 Ağustos 2017 Perşembe 15:50
Üsküdar’dan Edremit’e Kardeşlik Köprüsü

Edremit Nur Tatar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplu sünnet töreni kapsamında 600 çocuk sünnet ettirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ise başlayan programa, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Türkiye eski Türkiye değil”
Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kendilerine gösterilen kardeşlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erkek çocuklarını sünnet ettirmenin hem gelenekleri hem de inançları gereği olduğunu ifade eden Türkmen, “Müslüman bir coğrafyada Müslüman bir anne babadan dünyaya gelmek gibi büyük bir nimeti bize bahşeden Rabbimize hamdolsun. İşte bakın Edremit Belediyesi, yıllardır hasretini çektiğimiz ve hayatımızda hiçbir zaman unutamayacağımız, yavrularımızı sünnet ettirmiş ve güzel bir sünnet şöleni düzenlemiştir. Bu hizmetlere ne yazık ki bizler hasret kaldık. Güzel ülkemiz, güzel coğrafyamızda kardeşlik içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice hizmetler yapmak gerçekten zor değil. Ama ne yazık ki dışarıdaki ve içerideki hainler, bu ülkenin bu milletin huzuruna kastedenler iki yakasının bir araya gelmesinde gözü olanlar, işte bu tabloyu aziz milletimize çok gördüler. Ama artık milletimiz uyandı. Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye’nin ayak sesleri gümbür gümbür hissedilmeye başlandı. İşte bugün burada mütevazi bir sünnet şölenindeyiz. Görüntüler mütevazi olabilir ama aslında çok önemli bir organizasyondur. Bugün burada sünnet şölenini yaptığımız yavrularımız bu tarihi anı hiç unutamayacaklar, onlarında anneleri babaları bu güzel merasimi hiç unutamayacaklar. Çünkü bizler, sevgiye, saygıya, kardeşliğe, huzura çok ama çok ihtiyacımız var. İstanbul’dan, Üsküdar’dan Van’a Edremit’e biz bu duygularla geldik’’ dedi. Edremit’te yapmış oldukları desteklerle de ilgili bilgiler veren Türkmen, yaklaşan Kurban Bayramı’nı da kutlamayı unutmadı.

Yapılan konuşmaların ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mehteran takımı sahne aldı. Akabinde çocuklarla toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesi ve yemeğin yenilmesi ile sünnet şöleni sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72