Üsküdar'da Toplu İş Sözleşmesi sevinci

​Üsküdar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık 80 işçiyi ...

Üsküdar'da Toplu İş Sözleşmesi sevinci

​Üsküdar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık 80 işçiyi ...

22 Nisan 2014 Salı 11:35
Üsküdar'da Toplu İş Sözleşmesi sevinci

 

​Üsküdar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık 80 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Üsküdar Belediyesi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan 2’nci dönem Toplu İş Sözleşmesi 2 yıllık dönemi kapsıyor. 6 Şubat’ta başlayan görüşmeler Üsküdar tarihine geçecek şekilde ilk defa 72 gün içerisinde anlaşma sağlanarak ve arabuluculuk sürecine girmeden imzaya döküldü.
 
Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çalışanın terinin soğumadan emeğinin karşılığının ödenmesini kendilerine ilke edindiklerini ifade etti. Türkmen konuşmasında şunları söyledi: “Bir insan evinde mutlu değilse dışarıya huzur veremez. Bizler inşallah bu dönem gerek siz arkadaşlarımız ve gerekse belediyemizde çalışan tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte mutlu bir aile tablosu çizmek istiyoruz. Bunun da en önemli sacayağından birisi aile içerisindeki huzurdur. Biz eğer mesai arkadaşlarımızla mutluluğu yakalayamazsak, inanın yapacağımız hizmetin bir ayağı eksik olur. Üstelik Üsküdar halkına da doğru dürüst hizmet edemez. Biz nasıl ki seçim öncesi halkımıza vermiş olduğumuz sözlerin arkasındayız ve bu sözleri yerine getireceğiz, sizlere daha önce vermiş olduğumuz sözlerimizin arkasındayız ve bu sözlerimizi yerine getireceğiz. İşte o yüzdendir ki belki de Üsküdar Belediyesi tarihinde bu kadar kısa sürede bir toplu iş sözleşmesi süreci yaşanmıştır. Hem sendikamız memnun, hem siz çalışan arkadaşlarımız memnun ve hem de belki de sizin memnuniyetinizin kat be kat fazlası biz Üsküdar Belediyesi olarak memnunuz. Bizim temel bir anlayışımız var. İnşallah bu dönem en önemli ilkemiz o olacaktır. Çalışan arkadaşlarımızın mutluluğu bizim için çok önemlidir. Bu anlayış içerisinde yaptığımız bu toplu iş sözleşmesinin hayırlı mübarek olmasını temenni ediyorum.”

""

Sendika adına konuşma yapan Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin ise her iki tarafı da oldukça memnun eden bu sözleşmeden dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkür etti. Taştekin, HAK İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası’nın İstanbul’da 17 bin 500 üyesi olduğunu dile getirirken en güzel protokolün Üsküdar’da yapıldığının altını çizerken bu toplu sözleşmenin rekor sayılacak şekilde kısa sürede yapıldığını belirtti.

 

Konuşmaların ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası adına Mustafa Taştekin anlaşma protokolünü imzaladı.

 

Son Güncelleme: 22.04.2014 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3