ÜSKÜDAR’DA BAŞKA FİRMA MI YOK?

Yıllardır AK Partili Üsküdar Belediyesi’nden milyonlarca liralık içecek ve gıda ihalesi alan Ensar Vakfı yöneticisi İsmail Şirin’in şirketi Şirin Kardeşler Gıda, belediyenin en son ekim ayında açtığı içecek ihalesini de kazandı.

ÜSKÜDAR’DA BAŞKA FİRMA MI YOK?

Yıllardır AK Partili Üsküdar Belediyesi’nden milyonlarca liralık içecek ve gıda ihalesi alan Ensar Vakfı yöneticisi İsmail Şirin’in şirketi Şirin Kardeşler Gıda, belediyenin en son ekim ayında açtığı içecek ihalesini de kazandı.

16 Kasım 2021 Salı 13:23
ÜSKÜDAR’DA BAŞKA FİRMA MI YOK?

BİR ÇOK KEZ GÜNDEME GETİRDİK

Üsküdar Belediyesi’nin yıllardır yaptığı gıda ihalesinin alıcısı hiç değişmiyor. İlk senesinde yeterliliği olmadığı halde milyon liralık gıda ihalesini alan Şirin kardeşler Gıda sonraki yıllarda ise bu ihalelerin gediklisi oldu. Birkaç kaç Flashaber Gazetesi olarak bu ihalelerdeki yolsuzlukları dile getirdiğimiz için hakkımızda savcılığa şikayette bulunulmuş ama beraat etmiştik.

Şirin Kardeşler yeni bir ihale daha aldı. Şirin Kardeşler Gıda ile belediye arasında 1 milyon 49 bin liralık sözleşme imzalandı.Üsküdar Belediyesi, 18 Ekim 2021'de “2021 yılı sosyal tesis işletmelerine muhtelif içecek alımı-2” ihalesine çıktı. Aralarında ayran, su, gazoz bulunan 34 çeşit içecek alımı için belediye yaklaşık maliyeti 1 milyon 117 bin TL olarak belirledi.

İlaheye tek teklif sunuldu. 1 milyon 49 bin liralık tek teklifin sahibi Şirin Kardeşler Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ihaleyi kazandı. AK Partili belediye, ikincisini ekim ayında düzenlediği içecek alımı ihalesinin ilk kısmı için mayıs ayında ihale açmıştı.

O ihaleyi de yine tek teklifin sahibi olan Şirin Kardeşler, 386 bin 885 TL'ye almıştı. Üsküdar Belediyesi'nin nisan ayında 25 bin gıda kolisi almak üzere açtığı ihaleyi de 5 milyon 772 bin liralık tek teklifin sahibi Şirin Kardeşler Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi kazanmıştı.

ENSAR YÖNETİCİSİ İHALELERİN ABONESİ

Şirket, 2015 yılından beri içecek alımı için Üsküdar Belediyesi tarafından açılan milyonlarca lira tutarındaki tüm ihaleleri aldı. Üsküdar Belediyesi'nin gıda kolisi ve içecek ihalelerinin adeta abonesi olan şirket, İsmail Şirin ve İbrahim Şirin'e ait.

6 milyon liralık sermayeye sahip şirkette İsmail ve İbrahim Şirin yarı yarıya ortaklar. Ortaklardan İsmail Şirin, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi. Şirin Ensar Vakfı Üsküdar Şubesi’nin de başkanlığını yapıyor. AKP'li belediye daha önce de bazı mülklerini yurt olarak kullanmak üzere Ensar Vakfı'na bedelsiz

Son Güncelleme: 16.11.2021 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72