Üsküdar yeni yatırımlarla zirveye tırmanıyor

İstanbul'un tarihi ilçesi Üsküdar, yapılan yeni projelerle bir dünya şehri...

Üsküdar yeni yatırımlarla zirveye tırmanıyor

İstanbul'un tarihi ilçesi Üsküdar, yapılan yeni projelerle bir dünya şehri...

02 Temmuz 2014 Çarşamba 16:40
Üsküdar yeni yatırımlarla zirveye tırmanıyor

İstanbul'un tarihi ilçesi Üsküdar, yapılan yeni projelerle bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerliyor. İnşaatı devam eden tesislerde incelemelerde bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Son derece gelişmiş teknik ve mimari özellikleri ile çağdaş şehirlerin ihtiyaç duyduğu modern altyapı faaliyetlerinde zirveye tırmanan Üsküdar, Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan yeniliklere de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bilim kültür ve spor alanlarında çok önemli yatırımlara yönelen Üsküdar Belediyesi'nin hizmet hamlesi, tarih ve kültür şehrinin ekonomik değerlerini ve potansiyelini de gözle görülür bir noktaya taşıyor.

Bilim ve Gözlem Evi sahasında bir ilk

Ünalan Mahallesi'nde inşa edilen Ünalan Bilim ve Gözlem Evi örnek projelerden birisi olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de bir eşi daha bulunmayan bilim ve gözlemevi, 236 araçlık otoparkı, bay-bayan yüzme havuzu, fitness salonları, 650 metrekare çok amaçlı salon, bin 500 metrekare bilim merkezi, 500 metrekare bilim merkezi sergi, gözlem kulesi, planetaryum, 350 metrekare konferans salonu (436 kişilik), 140 metrekare kütüphane, idari ofisler ve derslikle, 260 metrekarelik kafeteryaya sahip. İnşaatları hızla süren projeleri yakından titizlikle izleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kültür ve tarih zengini Üsküdar'ın bilim sanat ve spor kompleksleriyle çok daha ileri bir seviyeye geldiğini hizmet potansiyelinin gittikçe arttığını söyledi.

"Üsküdar'da yaşamak bir ayrıcalık"

Sene içinde birçok tesisin güz dönemine yetiştirileceğini kaydeden Belediye Başkanı Türkmen, vatandaşların arzuları ve istekleri doğrultusunda kendilerine gelen talepleri yerine getirdiklerini vurgulayarak şunları kaydetti; "Üsküdar'da oturmanın ve yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu artık bütün Türkiye biliyor. Boğaziçi'nin kıyısında, Marmara denizinin yanı başında kurulmuş, kültür ve tarihle harmanlanmış şehrimizde sanat, spor ve bilim tesisleri İstanbul'un her bölgesinden ve yakın şehirlerden de vatandaşların yoğun bir şekilde ilgisini çekiyor.

"Üsküdar tesis şampiyonu"

Turistlere, öğrencilere ve kültür sanat meraklılarına hitap eden bir çok mekana ev sahipliği yaptıklarına dikkat çeken Hilmi Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayata geçirdiğimiz projeleri ve tesisleri yeterli görmüyoruz. İmkanlarımız dahilinde sürekli yeni projeler üretiyor ve sonuçlandırıyoruz. Üsküdar bu nitelikleriyle Türkiye'nin gurur duyduğu bir şehir haline geldi. Önümüzdeki dönemde Çamlıca tepesindeki cami ve rekreasyon sahalarının tamamlanmasıyla sadece İstanbul'un değil Türkiye çapında bir çok şehrin tesis envanteriyle çok önüne geçmiş olacağız."

Çengelköy Su Sporları Kompleksi

Başkan Türkmen, Çengelköy'de yapımı süratle devam eden Çengelköy Su Sporları Kompleksi'ni de ziyaret etti. Modern bir mimari ve ileri teknik yapıya sahip tesiste, 160 araçlık otopark, 300 metrekare iki spor alanı, soyunma alanları, bay - bayan mini SPA, Yönetim Birimleri ve toplantı odası, büyüklükleri 100-130 metrekare arasında değişen 6 spor salonu, 2 adet 25 x 15 büyüklüğünde yarı olimpik yüzme havuzu ve tribünleri, 2 watsu havuzu, 2 sığ havuz, bin metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salon, 250 metrekare çok amaçlı salon fuayesi bulunuyor.

Ünalan Spor Merkezi

Ünalan Mahallesi'nde özellikle gençlere ve spor yapmak isteyen bütün vatandaşlara hitap eden Ünalan Spor Merkezi bölgenin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Bünyesinde hentbol sahası ve 700 kişilik tribün, takım soyunma odaları, 5 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu ve 200 kişilik tribün, kapalı otopark, kafeterya, bay-bayan fitness salonlarına sahip. Çok sayıda eğitim kurumu ve okulun bulunduğu semtte ileri düzeyde spor tesisi talebine de cevap verilmiş olacak.

 

Son Güncelleme: 02.07.2014 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3