Üsküdar- Çekmeköy metrosu muamması bitiyor mu?

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olacak Üsküdar- Çekmeköy metrosunun açılış tarihi netleşti. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın resmi açılışı 14 Eylül olarak planlanıyordu, ancak süre biraz uzadı.

Üsküdar- Çekmeköy metrosu muamması bitiyor mu?

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olacak Üsküdar- Çekmeköy metrosunun açılış tarihi netleşti. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın resmi açılışı 14 Eylül olarak planlanıyordu, ancak süre biraz uzadı.

23 Eylül 2017 Cumartesi 13:00
Üsküdar- Çekmeköy metrosu muamması bitiyor mu?

Yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Üsküdar-Yamanevler arası bölümün açılışı gerçekleşecek. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın açılışı ise 2017 yılı içerisinde yapılacak. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu tamamlandığında Üsküdar- Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.

16 İSTASYON BULUNACAK

Metro hattında; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alıyor.

Önce Mayıs’ta Ümraniye’ye kadar olan bölümü, sonra ise 30 Ağustos’ta tamamı açılacağı söylenen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu hala açılmadı. Neden açılmadığına dair de kamuoyuna net bir açıklama yapılmış değil.

Üsküdar-Ümraniye metrosu neden açılmıyor?

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olacak olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunda yaşanan ilk gecikmenin nedeni bazı istasyonlarda çalışmaların sürmesiydi. Ümraniye Yamanevler sonrasındaki istasyonlarda halen çalışmalar sürüyor. Üsküdar-Yamanevler arasında kalan 9 istasyon ise kullanıma hazır durumda. Zaten ilk etapta hattın en azından Ümraniye’ye kadar olan kısmının açılması planlanmıştı. İnşaat çalışmalarının sona ermiş olması, ilk etabın açılmasını kolaylaştırıyor. Ancak test sürüşlerinde halen yeterince yol alınmamış olacak ki Ümraniyelilerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracak metro hattı halen açılmış değil. Yetkililer ne zaman açılacağına dair de bilgi vermekten kaçınıyor.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunda hangi istasyon ne aşamada?

Projede toplam 16 istasyon bulunuyor. Bu istasyonlardan; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı ve Yamanevler istasyonlarında küçük işler hariç bütün işlemler tamamlandı. Sadece Altunizade istasyonunda giriş yapılarında ve yaya bağlantı tünellerinde imalatlar sürüyor. Ancak bu çalışmaya rağmen istasyona ulaşımın mümkün olduğu ifade ediliyor. Çakmak istasyonunun ise eğer hat Ümraniye’ye kadar açılırsa, bakım atölyesi olarak kullanılması planlanıyor. Metro hat değiştirme işlemini de bu istasyonda yapacak. Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl ve Çekmeköy istasyonlarında ise betonarme işleri bitmiş görünüyor. Bu istasyonlarda ince işlerin yapımı ise sürüyor.

Son Güncelleme: 24.09.2017 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasin dalkın 2017-09-27 01:39:00

KESİN 29 EKİMDE AÇARLAR, OLMADI YILBAŞI OLMADI 23 NİSAN YİNE OLMADI 19 MAYIS... 2 YIL GECİKEN METRO İÇİN DOĞUŞ GRUBUNDAN TAZMİNAT ALINDI MI ACABA? NEREDE GÖRÜLMÜŞ 2 YIL GECİKME...

Avatar
hasan 2017-11-22 14:22:27

insanlarla dalga geçiliyor.seçim zamanı dalga nasıl geçiliyormuş.görün kendi adıma oy verirsem elim kırılsın.

Avatar
Vatandaş 2017-11-06 21:54:56

Yalan Hikayesi.En başarısız proje.Net açık.Sürücüsüz yapmak hata gelin kabul edin.Beceremedik diyin olsun bitsin.Çok gecikme yaşandı.2-3 yıl geciktirdik..Geciken süre kadar bedava demeniz lazım.Bu da cezası olmalı :) yeter beee

banner3

banner72