Üsküdar Belediyesi Protesto Edildi!

AK Partili Üsküdar Belediyesi’nin Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı olan İsmail Şirin’e ve kardeşlerine verdiği milyonlarca liralık ihaleler belediye binası önünde protesto edildi. Eylemde, “Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibi, Üsküdar’ın kaynaklarını, kendisine yandaş olan ufak bir azınlığa aktarmaya devam ediyor” denildi.

Üsküdar Belediyesi Protesto Edildi!

AK Partili Üsküdar Belediyesi’nin Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı olan İsmail Şirin’e ve kardeşlerine verdiği milyonlarca liralık ihaleler belediye binası önünde protesto edildi. Eylemde, “Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibi, Üsküdar’ın kaynaklarını, kendisine yandaş olan ufak bir azınlığa aktarmaya devam ediyor” denildi.

18 Şubat 2022 Cuma 18:39
Üsküdar Belediyesi Protesto Edildi!

İstanbul Üsküdar'da yurttaşlar CHP İlçe Başkanlığı’nın çağrısıyla Üsküdar Belediyesi’nin önünde bir eylem düzenledi. Eylemde, AK Partili belediyenin Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Üsküdar Şube Başkanı olan İsmail Şirin ile kardeşlerine verdiği milyonlarca liralık ihaleler protesto edildi. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fethi Açıkel de katıldı.

Birgün Gazetesi’nin haberine göre; Belediye binası önünde yapılan açıklamada, “Bugün burada, Üsküdar Belediyesi'nin yapmış olduğu bazı ihaleler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için toplanmış bulunuyoruz. Çeyrek asırdır aynı zihniyet tarafından yönetilen Üsküdar’da, vatandaşlarımızın hakkını korumak için belediye meclisi çatısı altında mücadele veren CHP, kimi zaman imar talanına, kimi zaman kamu mallarının peşkeş çekilmesine, kimi zaman da kamu kaynaklarının yandaşlara aktarılmasına yönelik ihalelere karşı siyasi ve hukuki anlamda mücadelesini sürdürmektedir. Buna karşın, iktidardan aldığı güç ve dokunulmazlık zırhı ile, belediyeyi aklına estiği gibi yöneten AKP'li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibi, Üsküdar’ın kaynaklarını, kendisine yandaş olan ufak bir azınlığa aktarmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

KAZANAN ŞİRİNLER OLDU

“2015 yılından itibaren Üsküdar Belediyesi'nin, 'muhtelif gıda ve servis malzemelerinin alımına' dair ihalelerinin tamamı, kamuoyunu sıklıkla meşgul eden bir vakfın Üsküdar şube başkanına ait şirketlere ihale edildi” denilen açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Evet, Üsküdar Belediyesi bir yıl dahi aksatmadan tam yedi yıl boyunca bu işlerin tamamını Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Üsküdar Şube Başkanı olan İsmail Şirin’e ait Şirin Kardeşler Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ihale etti. Bu ihalelerin çoğunu Şirin Kardeşler tek başına teklif vererek kazandı.

Haklarını yememek lazım; bu konuya ilişkin itirazlarımıza daha fazla dayanamayan Üsküdar Belediyesi, 2020 yılında Şirin Kardeşler üzerindeki olumsuz algıyı silmek adına, bu defa işlerin bir kısmını farklı bir şirkete ihale etmeye başladı. Ama ne hikmetse, ihaleleri Şirin Kardeşler ile paylaşmaya başlayan şirketin sahibi olan Ayşe Şirin, aynı zamanda Şirin Kardeşlerin eski ortağıymış. Yani, günün sonunda kazanan yine Şirinler oldu.

Ancak Üsküdarlı hemşehrilerimiz bilsinler ki bu sürecin takipçisi olacağız. Ve Hilmi Türkmen, buradan sana sesleniyoruz. Şunun şurasında 2024’e az bir süre kaldı. 2024’te, Üsküdar'da, CHP iktidarında tüm bu yolsuzlukların hesabını tek tek soracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sizlere yedirmeyeceğiz.”

MİLYONLUK İHALELER

Düzenlenen eylemde son yedi yılda Şirinler’e verilen ve toplam bedeli 73 milyon 517 bin 910 TL olan ihalelerin bir kısmı şu şekilde:

Muhtelif Gıda ve Servis Malzemesi Alımına ilişkin olarak;

► 2015’te 5 milyon 119 bin 707 TL (Şirin Kardeşler),

► 2016’da 6 milyon 922 bin 350 TL (Şirin Kardeşler),

► 2017’de 9 milyon 652 bin TL (Şirin Kardeşler),

► 2018’de 13 milyon 372 bin 240 TL (Şirin Kardeşler),

► 2019’da 22 milyon 399 bin 875 TL (Şirin Kardeşler),

► 2020’de 306 bin 750 TL (Şirin Kardeşler),

► Yine 2020’de 319 bin 800 TL (Akis Gıda),

2020 yılı gördüğünüz gibi çok düşük bir toplam. Zira o yıl 28 milyona tamamlanan ihale epey olaylı geçmiş ve sonrasında ihale iptal edilmişti. Yani bu ihaleler Şirinlerden başka kimseye yar edilmemişti.

► 2021’de 5 milyon 772 bin 750 TL (Şirin Kardeşler),

► Yine 2021’de 3 milyon 95 bin 689 TL (Akis Gıda),

► 2021 yılı Şirinler için çok bereketli geçmiş; 1 milyon 49 bin 357 TL daha,

► 2022 için yapılan ihale ise 2 milyon 552 bin 965 TL (Şirin Kardeşler)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3