Üsküdar Belediyesi Önünde Eylem!

Validebağ Korusu’na ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesine rağmen Üsküdar Belediyesinin Koru’dan gitmediği gerekçesi ile eylem yapıldı.

Üsküdar Belediyesi Önünde Eylem!

Validebağ Korusu’na ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesine rağmen Üsküdar Belediyesinin Koru’dan gitmediği gerekçesi ile eylem yapıldı.

11 Ağustos 2021 Çarşamba 13:22
Üsküdar Belediyesi Önünde Eylem!

Yapılan açıklamada “Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen 1. derece doğal SİT alanı olan Validebag Korusu’nda izinsiz hiçbir işlem yapamayacağını biliyor. Ayrıca Koru’da her türlü işlemi engelleyen 2 ayrı mahkeme kararı da kendisine çoktan tebliğ edildi. Bunu 5 gün önce Validebağ Korusu’nun geleceği çalıştayına katılan kendi ekibi “hukuka saygılıyız, yürütmeyi durdurma kararlarına uyacağız ” diyerek tüm katılımcılara duyurdu. Ancak Koru’da “teknik ormancılık faaliyeti” yürütmelerinin engellenemeyeceğini de savundular. Konunun uzmanları bunun neden yapılamayacağını, gerekçeleriyle açıkladılar” ifadeleri kullanıldı.

Validebağ Gönüllüleri, Validebağ Savunması ve Validebağ Havzası Halkı’nın yaptığı basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen 1. derece doğal SİT alanı olan Validebağ Korusu’nda izinsiz hiçbir işlem yapamayacağını biliyor. Ayrıca Koru’da her türlü işlemi engelleyen 2 ayrı mahkeme kararı da kendisine çoktan tebliğ edildi. Bunu 5 gün önce Validebağ Korusu’nun geleceği çalıştayına katılan kendi ekibi “hukuka saygılıyız, yürütmeyi durdurma kararlarına uyacağız ” diyerek tüm katılımcılara duyurdu. Ancak Koru’da “teknik ormancılık faaliyeti” yürütmelerinin engellenemeyeceğini de savundular. Konunun uzmanları bunun neden yapılamayacağını, gerekçeleriyle açıkladılar.

“YANGINDAN KORUNMASI İÇİN ÖNLEM ALMA GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN”

“Bütün bu hukuki gerekçelere rağmen bu sabah saat 8’de Üsküdar belediyesi 100’ü asķın personelini, bir o kadar polisle Koru’ya sokarak, kanunsuz ot biçme faaliyetine başladı. Son günlerde halkın yangın konusundaki hassasiyetini suistimal ederek, yangın önleme bahanesiyle yapılan işlem sonucu Koru’nun ekosistemi ağır zarar görmüş, onlarca yaban hayvanı kaybedilmiş, kelebekler, kuşlar, küçük memeliler yuvalarından edilmiştir. Bunun sonucunda yangın riski azalmamış, tam tersi biçilen parçaların alanın her yanına yayılıp kuruyacak olmasıyla daha da artmıştır. Makineler için kullanılan benzini pet şişelerde hiçbir önlem almadan taşıyan işçilerin yarattığı fiili risk de cabası.

“BU KEYFİ UYGULAMAYI DURDURUN”

“Bugün öldürdüğünüz kirpilerin, yuvalarından ettiğiniz için kaçışan çekirgelerin hatta burada size karşı çıkan bunca insanın yaşam hakkına saygı duymuyorsunuz ama hak verilmez alınır. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz, yaşam alanımızı savunmaya devam edeceğiz.

“Tekrar ediyoruz, bu yaptığınız suçtur, hukuksuzdur, derhal bu keyfî uygulamayı durdurun, aslî görevlerinizi yapın.“Validebağ Korusu, otsu bitkileri, ağaçları, çalıları, yaban hayatı, deresi ve tüm canlılarıyla ekolojik bir bütündür, bu ekosisteme zarar verecek, Koru’yu koru olmaktan çıkaracak her adımınızda karşınızda olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72