Üsküdar Belediyesi ödül aldı

Üsküdar Belediyesi, 2014'ün proje bakımından en verimli 4 kamu kuruluşundan...

Üsküdar Belediyesi ödül aldı

Üsküdar Belediyesi, 2014'ün proje bakımından en verimli 4 kamu kuruluşundan...

14 Haziran 2014 Cumartesi 14:38
Üsküdar Belediyesi ödül aldı

Üsküdar Belediyesi, 2014’ün proje bakımından en verimli 4 kamu kuruluşundan biri olarak seçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Verimlilik Proje Yarışması’nda Üsküdar Belediyesi, ‘kamu’ kategorisinde Veri Analizi ve Kontrol Sistemi (VAK) projesi ile ‘Özel Ödül’ aldı!

Ödül töreninde bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hafta boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde yapılacak etkinliklerle, verimlilik konusunun önemini vurgulamaya ve toplumun değişik kesimlerinin bu konuya ilgisini artırmaya çalışacaklarını söyledi.

Verimliliğin sadece sanayiyi ve ekonomiyi değil, hayatın her alanını, 77 milyon vatandaşın her birini ilgilendiren çok önemli bir konu olduğunu ifade eden Işık, “Bu nedenle, etkinliklerimizi çok geniş bir hedef kitlesine hitap edecek şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

“Eski köye yeni adetler getirmeliyiz”

Etkinlik ve verimliliğin, insan kaynağının, entelektüel kapasitenin, Ar-Ge harcamalarının, nicelik ve niteliğin senkronize şekilde artırılması gerektiğine dikkati çeken Bakan Işık, “İş yapma tarzımızı ve rekabet aldığımızın kültürel temellerini de sürekli gözden geçirmeli, eski köye yeni adetler getirmeliyiz. Rekabet gücünü, mevcut pazar payıyla tanımlamak yerine, sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak üretim faktörlerinin tümünü kapsayan verimlilik düzeyi olarak görmeliyiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından toplam 22 işletme ve 4 kamu kuruluşuna, 2014 Verimlilik Proje Ödülleri verildi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, ülkemizin rekabet gücünü artırmak, her ölçekteki işletmelerimizin verimlilik artışlarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projeleri teşvik etmek amacıyla, kurumlar tarafından hayata geçirilmiş en prestijli çalışmalara her yıl  ‘Verimlilik Proje Ödülleri’ veriliyor.

 

VAK Özel Ödülü Üsküdar’ın

Veri Analiz ve Kontrol Sistemi, Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bütün faaliyetlere ilişkin hizmet tanımlarının mahalle-cadde-sokak bazlı detaylı takibini içeren bir performans takip modeli olarak devam ediyor. VAK ile Belediye tarafından  üretilen tüm hizmetlerin, tasarlanan performans takip modeline uygun olarak takibi, raporlanması ve denetimi gerçekleştiriliyor. Böylece Belediyede kurumsal kapasiteyi ölçmeye ve değerlendirmeye yarayan kurumsal bir hafızada oluşturulmuş oluyor.

Ödülü, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güleç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan aldı.
 

VAK nedir?

Veri Analiz ve Kontrol Sistemi, Stratejik Plan’da uzun ve orta vadeli hedeflerin belirlenmesi, yıllık gösterge ve faaliyetlerin maliyetlendirilmesi ve göstergelere ilişkin sonuçların izlenmesini sağlayan performans takip sisteminin kısa adıdır. VAK sistemi ile kurumsal planlar, bunların gerçekleşme durumları, başarı göstergeleri, finansal değerleri, iş süreçlerinin planlarla entegre takibi, kalite hedefleri gibi, kurumsal performansın ölçülmesine ve iyileştirilmesine yönelik web tabanlı bir uygulama geliştirilip tüm kurumda uygulamaya alındı.

 

Son Güncelleme: 14.06.2014 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3