Ümraniye’nin İlk Çiğdemi Açtı

Ümraniye ilçesine ait bir endemik bitki türü olan ‘Ümraniye Çiğdemi’, Şubat ayının yaklaşması ile birlikte açtı.

Ümraniye’nin İlk Çiğdemi Açtı

Ümraniye ilçesine ait bir endemik bitki türü olan ‘Ümraniye Çiğdemi’, Şubat ayının yaklaşması ile birlikte açtı.

29 Ocak 2020 Çarşamba 14:05
Ümraniye’nin İlk Çiğdemi Açtı

Ümraniye’nin ilk çiğdemi Şubat ayının yaklaşması ile birlikte hava koşullarının da sıcak gitmesi nedeniyle açtı. Ümraniye ilçesine ait bir endemik bitki türü olan Ümraniye Çiğdemi’ni korumak ve tanıtmak için Ümraniye Belediyesi tarafından iki yıl önce Ümraniye Çiğdem Araştırma Eğitim ve Koruma Merkezi kurulmuştu. Bu merkezin bahçesinde koruma altına alınan çiğdemlerden ilki Şubat ayının yaklaşması ile birlikte açtı.

Ümraniye Çiğdem Araştırma Eğitim ve Koruma Merkezi’nde görev yapan Ziraat Mühendisi Arzu Tamer, “Ümraniye’de mevsimin ilk çiğdemi açtı. Genelde Şubat ayının ilk haftasında açar. Tabi bu havaya bağlı olarak değişiyor ama zaten o döneme geldik. İlk çiğdem açtı. Burada 90 tane çiğdem soğanı bulunuyor. Diğerleri de zaman içerisinde Şubat ayında açmaya başlayacak. Şubat ve Mart dönemi çiçeklenme dönemi çiğdemin. Bu süreçte tabi ki bahçemiz Ümraniye çiğdemleri ile dolacak” dedi.

Araştırma merkezi ile ilgili de bilgi veren Ziraat Mühendisi Tamer, “Biz Ümraniye Çiğdemi’nin araştırılması ve tanıtımı ile ilgili çalışıyoruz. İlk başta öğrenciler hedef kitlemiz. Ortaokul 5. Sınıf öğrencilerini buraya misafir oalrak alıp çiğdemin tanıtımı, çoğaltılması ve yaşatılması hakkında bilgi veriyoruz. Çiğdemlerin açması ile birlikte öğrencilerin bahçe içerisinde açan çiğdemleri de görme olanakları olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3