Ümraniye’de temizlik çalışmaları 7/24 devam ediyor

Ümraniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisinde bulunan mahalle, cadde ve sokaklarda yıkama ve dezenfekte çalışmalarına 7/24 aralıksız devam ediyor.

Ümraniye’de temizlik çalışmaları 7/24 devam ediyor

Ümraniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisinde bulunan mahalle, cadde ve sokaklarda yıkama ve dezenfekte çalışmalarına 7/24 aralıksız devam ediyor.

16 Ağustos 2018 Perşembe 14:39
Ümraniye’de temizlik çalışmaları 7/24 devam ediyor

İstanbul’un gelişen fiziki yapısı, artan nüfusu ve yapılaşmasıyla birlikte meydana çıkan çevre kirliliğini önlemek, toplumsal yaşam alanlarında yapıların yeşille bütünleşmesini sağlamak ve vatandaşlara doğanın güzelliklerini her özelliğiyle yansıtacak mekanlar sunmak amacıyla yola çıkan Ümraniye Belediyesi 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul’un en temiz ilçesi seçildi. Böylelikle Ümraniye Belediyesi, en temiz ilçe unvanına yakışır şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğünce özel bir ekip tarafından her gün düzenli ve programlı olarak ilçe genelinde toplamda 3200 cadde ve sokakta günlük çöp toplanmasının yanı sıra; cadde ve sokaklar tüm üst ekipmanlar yenilenerek yeni kurumsal renk olan turkuaza boyanan makineli yol süpürme araçları ve elle süpürme personeliyle düzenli olarak temizleniyor. Bu kapsamda, ilçe genelinde bulunan mahallelerdeki konteynerler de, her gün periyodik olarak yıkama aracı ile yıkanarak dezenfekte ediliyor. Çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracı, her seferinde kullanılan suyun yüzde 80’ini geri dönüştürerek tekrar kullanılmasını sağlarken, doğaya daha az karbon monoksit salınımı yaparak çevreyi koruyor. Birçok alanda temizlik işlerine devam edilen ilçede cami yıkama çalışmaları kapsamında da okul bahçesi, cami bahçe ve çevresi, pazar yeri yıkamalarını da yapan Ümraniye Belediyesi, ayrıca tadilat sonucu çıkan moloz atıkları, hanelerden çıkan eşya vb. türde atıkları da günlük olarak topluyor. Bakım-onarım çalışmaları kapsamında mevcut hizmete açık olan park, bahçe ve oyun alanı ile spor tesislerine ait yeşil alanların periyodik ve rutin (sulama, budama çapalama, ilaçlama, gübreleme, çim ekimi, fidan dikimi v.b.) işleri ve gerekli onarımları yapmak, yol ve refüj ağaçlandırmaları ile trafik akışına yardımcı olmak gibi hizmetlerin yürütülmesi çalışmaları da belediye tarafından gerçekleştiriliyor.

İlçede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetlerin oldukça önemli olduğunu belirterek Başkan Hasan Can’a ve Ümraniye Belediyesine çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Ümraniye Belediyesi 444 98 22 numaralı Çözüm Merkezi ve resmî sosyal medya hesapları aracılığıyla gelen, anlık gelişen olumsuzluklar da ekipler tarafından en kısa sürede çözüme kavuşturuluyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3