Ümraniye'de Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Ümraniye Belediyesi'nin, Ümraniye Meydan'da düzenlediği ve Ümraniyelilerin...

Ümraniye'de Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Ümraniye Belediyesi'nin, Ümraniye Meydan'da düzenlediği ve Ümraniyelilerin...

30 Haziran 2014 Pazartesi 17:34
Ümraniye'de Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Ümraniye’de Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Ümraniye Belediyesi’nin, Ümraniye Meydan’da düzenlediği ve Ümraniyelilerin yoğun katılım gösterdiği Ramazan etkinlikleri devam ediyor.

Ramazan ayı için özel etkinlikler hazırlayan Ümraniye Belediyesi, meydanda kurulan dev çadır’da tiyatro oyunları, film gösterimleri, çeşitli sahne gösterileri ve sürpriz etkinliklerle, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ümraniyelilere dolu dolu bir Ramazan programı hazırladı. Ümraniye meydan’da düzenlenen etkinlikler kapsamında, çocuk filmi “Hz. İbrahim’in Hayatı” ve çocuk programı gösterimleri iftar öncesi izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

 

İftardan sonra Tasavvuf Musikisinin güçlü sesi Ahmet Özhan, Ramazanın ikinci günü Ramazan ayının manevi hazzını yaşamak isteyen Ümraniyelilerle buluştu. Sanatçı, birbirinden güzel seslendirdiği ilahilerle kulakların pasını sildi. Kur’anı Kerim tilavetinin okunmasıyla Ümraniye’ de Ramazan etkinliklerinin açılışı yapıldı. Ramazan etkinliklerinin açılışı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye ilçe Başkanı Öztürk Oran, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

""

BAŞKAN HASAN CAN: ‘RAMAZAN AYINDA KARDEŞLİK RUHU PEKİŞİR, PAYLAŞIM VE YARDIMLAŞMA DAHA BİR ANLAMLI HALE GELİR’

                 

               Ümraniye Belediyesi 11. Ramazan etkinliklerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Rabbimize hamd ve şükürler olsun. Bir Ramazanı Şerifi daha idrak ediyoruz. Ramazan barış ve kardeşlik iklimidir. Çok şükür ki Ülkemizde bunu birlik, kardeşlik ve güzellik içinde yaşıyoruz. Rabbim inşallah bu güzellikleri yanı başımızdaki komşu ülkelerimize ve tüm İslam alemine nasip eder. 10 yılı aşkın süreyle yaptığımız Ramazan etkinlikleri, bundan 10-20 sene sonra gelecek olan ve bugünü yaşayan kardeşlerimiz eminim ki neydi o eski Ramazanlar diyerek bugünlerin tadını damaklarında unutulmaz bir lezzet olarak hatırlayacaklardır. Ümraniye Belediyesi olarak yaptığımız Ramazan etkinlikleriyle artık o eski Ramazanları aratmıyoruz. Ramazan ayında kardeşlik ruhu pekişir, paylaşım ve yardımlaşma daha bir anlamlı hale gelir. Ramazan ayında verdiğimiz iftar yemekleri, dağıttığımız erzak ve yardımlarla Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışıyoruz. İftar yemeklerimizi belediyemize ait iftar sofrası Aşevi ile ilçemizin çeşitli noktalarında yer alan düğün salonlarında veriyoruz. Yine düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleri ile gelenekselleşen Ramazan kutlamalarını da sürdürüyoruz. Ayrıca Ümraniye Belediyesi olarak, her yıl olduğu gibi bu yılda mahalle iftarları düzenleyerek, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. 10 ayrı mahallemizde de iftar sofralarında, Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştireceğiz. Amacımız Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmaktır.”dedi.

""

RAMAZAN İLAHİLERİNDEN BİR DEMET

 

Program, daha sonra sahne alan Tasavvuf sanatçısı Ahmet Özhan’ın, Tasavvuf nağmeleriyle devam etti. Ümraniye Meydan da kurulan dev çadır’da sahneden sevenlerine, “Ramazan İlahileri” ile eserler sunan sanatçıya ise ilgi yoğundu. Ramazan akşamlarının manevi iklimini Ümraniye’de yaşamak isteyen binlerce insan sahnede muhteşem bir performans sergileyen Ahmet Özhan’ın seslendirdiği eserlerine gece boyunca eşlik etti.

""

 

Son Güncelleme: 30.06.2014 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3