Ümraniye'de Kutlu Doğum Sevinci Yaşandı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye...

Ümraniye'de Kutlu Doğum Sevinci Yaşandı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye...

20 Nisan 2014 Pazar 14:33
Ümraniye'de Kutlu Doğum Sevinci Yaşandı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye Müftülüğü’nün birlikte düzenlemiş oldukları “Din ve Samimiyet” temalı program Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye Müftülüğü'nün birlikte düzenlediği “Din ve Samimiyet” konulu Kutlu Doğum Programı, Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı'nı dolduran Ümraniyelilere duygu dolu anlar yaşattı.  Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran,  Ümraniye Müftüsü  Ercan Aksu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

İmam-ı Azam Camii İmam Hatibi Osman OSMANOĞLU tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşması yapan Ümraniye İlçe Müftüsü Ercan AKSU; Hz. Peygamber’in güzel ahlakı, örnek şahsiyeti ve prensipleriyle, insanlık için güzel bir modeldir. O’nu örnek almaya herkesin ihtiyacı olduğunu söyledi.  Ercan Aksu, sözlerini bu gecenin hazırlanmasında desteklerini eksik etmeyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ediyorum diyerek tamamladı.

BAŞKAN HASAN CAN: GENÇLER PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK ALMALI

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN programda yaptığı konuşmada; Allah’a hamd ederiz ki onun sevgisi bizi bir araya getirdi. Peygamber sevgisi birbirimizi başka bir saikle değil, sadece Resulullah (sav) Efendimize duyduğumuz o güzel muhabbet bizi buraya getirdi. Dilerim ki Peygamber sevgisi nasıl bizi bu dünyada bir araya getirdi ise, kıyamet gününde de Peygamber Efendimizin etrafında, onun şefaati ile bir araya gelir, kurtuluşa ereriz. Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile düzenlenen bu programlar peygamberimizi anlama fırsatı sunuyor.  Özellikle gençlerimize bu anlamlı günlerde peygamberimizi daha iyi anlamaya gayret etmeli ve kendine örnek almalı. Her yıl  Kutlu Doğum Haftası’nı İlçe Müftülüğümüzle birlikte düzenliyoruz, katkılarından dolayı İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Çanakkale İl Müftümüz bizi kırmayarak buraya kadar geldi, teşriflerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Peygamber sevgisi ile burayı dolduran Ümraniyeli kardeşlerime bir kez daha diyorum ki; Rabbim sizi ve sevdiklerinizi,  yakınlarınızı ve dostlarınızı, peygamber sevgisinden ve şefaatinden mahrum bırakmasın, dedi.

Program, Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt’ün konuyla ilgili verdiği konferansla devam etti. Dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Hz. Peygamber’in samimiyetinden söz ederek başlayan Öcüt, Peygamber Efendimizin örnek yaşantısından bahsetti. Program, Ahmet Kayacı’nın seçkin ilahileri ve Grup Dilvenaz’ın seslendirildiği Türk Tasavvuf Müsikisi konser ile sonra erdi.

Son Güncelleme: 20.04.2014 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3