Ümraniye’de Komşuluk Haftası kutlandı

Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Komşuluk Haftası olması sebebiyle, “Bugün de Bizim Komşumuz Olmaya Ne Dersiniz?” sloganıyla Hanımeli Çarşısı’nda bir program düzenlendi. Programa Başkan Hasan Can da katılarak, komşuluğun önemine değindi.

Ümraniye’de Komşuluk Haftası kutlandı

Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Komşuluk Haftası olması sebebiyle, “Bugün de Bizim Komşumuz Olmaya Ne Dersiniz?” sloganıyla Hanımeli Çarşısı’nda bir program düzenlendi. Programa Başkan Hasan Can da katılarak, komşuluğun önemine değindi.

22 Kasım 2018 Perşembe 11:06
Ümraniye’de Komşuluk Haftası kutlandı

İnsanların yaşadığı mahallelerde ya da binalarda birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlayan en bağlayıcı etken komşuluktur. Komşuluk sosyal bir ilişkidir. Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye Kent Konseyi Kadın Meclisi de günümüzde unutulmaya yüz tutan komşuluğu yeniden hatırlatmak ve Peygamber Efendimizin de dediği gibi; “Komşusu aç iken tok yatan, bizden değildir” hadis-i şerifinden yola çıkarak Hanımeli Çarşısı’nda bir program gerçekleştirdi. “Bugün de Bizim Komşumuz Olmaya Ne Dersiniz?” sloganıyla düzenlenen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Şahin Keleş, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Demir ve yönetimi, Muhtarlar, STK Temsilcileri, Dernek Başkanları ve Ümraniyeli kadınlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ümraniye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Demir, unutulmaya yüz tutan komşuluğu hatırlatmak adına böyle bir program düzenlediklerini söyleyerek, “Programın düzenlenmesinde bizlere destek olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendi’ye teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu yaptığı konuşmada, komşunun komşu üzerindeki hakkına vurgu yaparak, komşuluğun önemini anlattı. “Büyükşehirlerde komşuluk artık unutuldu” diyen Eminmollaoğlu, “Bizlere yeniden komşuluğu hatırlatan bu program vesilesiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün burada komşuluk ilişkisini yeniden hatırlatmak adına bir araya geldik. Şehirleşmenin artmasıyla birlikte insanlarımız bencilleşmeye, komşuluk hukukumuz azalmaya başladı” dedi. “Komşumuzun derdiyle dertlenmeli, sevinciyle sevinmeliyiz” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can, “Programda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum” dedi. Hanımeli Çarşısı hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “Mağdur durumda olan hanımlarımızın ücretsiz olarak el emeği göz nuru eserlerini satışa sunduğu dükkânlarımızla bizde komşuluk görevimizi yerine getiriyoruz. Komşuluklarımızın değerini bilelim” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmalarının ardından Başkan Hasan Can ve tüm protokol kurulan yemek stantlarını tek tek gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3