ÜMRANİYE’DE AHİLİK HAFTASI COŞKUSU

Ahilik Haftası Kutlaması münasebetiyle Cevherağa Camii’nde kılınan Cuma Namazının ardından Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde bir yürüyüş düzenledi. Ümraniye Santral Etkinlik alanında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çeşitli etkinliklerle devam etti.

ÜMRANİYE’DE AHİLİK HAFTASI COŞKUSU

Ahilik Haftası Kutlaması münasebetiyle Cevherağa Camii’nde kılınan Cuma Namazının ardından Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde bir yürüyüş düzenledi. Ümraniye Santral Etkinlik alanında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çeşitli etkinliklerle devam etti.

25 Eylül 2018 Salı 13:15
ÜMRANİYE’DE AHİLİK HAFTASI COŞKUSU

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen Ahilik; Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Ümraniye’de de çeşitli törenlerle kutlandı.

ÜMRANİYE’DEKİ STK’LARDAN TAM KATILIM

Bu kapsamda Ümraniye Belediyesi, Ahilik Haftası Kutlaması münasebetiyle Cevherağa Camii’nde kılınan Cuma Namazının ardından Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde bir yürüyüş düzenledi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören yürüyüşe Başkan Hasan Can da katıldı. Yürüyüşün son bulduğu Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’ndaki etkinlik programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Özdil, Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı, İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Yazıcı, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kısa bir konuşma yapan Ahi Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı İbrahim Çam, “Ahilik sistemini yeni nesillere aktarmak için belediyelerimizle ve milli eğitim müdürlüklerimizle ortak programlar düzenledik ve düzenleyeceğiz” diyerek ahilik sisteminin öneminden bahsetti. İbrahim Çam, “Ülkemiz millileşmek ve lider devlet olmak için çalışıyor. Ahi Evran-ı Veli’nin yolundan gitmek zorundayız. Programa katılan ve yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda Ahilik Haftası sebebiyle vatandaşlarla bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmada, “Ahi, kelime olarak kardeşim demektir. İslam’ın özü de güzel ahlaktır. Peygamber Efendimizin de dediği gibi ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ hadisinden de anladığımız üzere güzel ahlakın İslam için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz ve bizler bunu diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Esnafımız da işlerinde, tartısında ahlaklı olursa bu güzel ahlakı burada da tamamlamış oluruz. Ölçüde tartıda hileye tenezzül edilmemeli” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptığı konuşmada, “Ümraniye’de ilkini kutladığımız Ahilik Haftası’nın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Osmanlı Devleti’nin bir cihan devleti olmasının temel sebeplerinden birisi de ahiliktir. Atalarımızdan bize kalan bu mirası ileriye taşımamız gerekiyor” diyerek konuşmasını noktaladı. Daha sonra Başkan Hasan Can ve tüm protokol tarafından Ümraniyeli esnaflara ahilik beratı verilerek plaket takdim edildi. Program ahi duası ve ahi ikramlarla (Özbek pilavı ve lokma) son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3