Ümraniye’de 15 Temmuz ve Mankurtlaşma konuşuldu

Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Şehit Erol İnce İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Yılmaz ve Gazeteci-Yazar Özcan Ünlü ile bir araya getirdi.

Ümraniye’de 15 Temmuz ve Mankurtlaşma konuşuldu

Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Şehit Erol İnce İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Yılmaz ve Gazeteci-Yazar Özcan Ünlü ile bir araya getirdi.

16 Ocak 2018 Salı 23:07
Ümraniye’de 15 Temmuz ve Mankurtlaşma konuşuldu

Alanında önemli isimlerin öğrencilerle bir araya getirilmesinin amaçlandığı Kültür-Sanat Okulda Başlar programları tüm hızıyla devam ediyor. Ümraniye Belediyesinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destekçisi olduğu programlarda öğrenciler önemli yazarlar ve alanında uzman olan isimlerle bir araya geliyor. Programlar kültürel ve sanatsal çalışmalar noktasında farkındalık oluşturarak, öğrencilerin önemli isimlerle bir araya gelmesine imkân sağlıyor.

Bu kapsamda Şehit Erol İnce İmam Hatip Lisesi’nde Özcan Ünlü’nün moderatörlüğünü yaptığı; Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Yılmaz’ın konuk olduğu “15 Temmuz ve Mankurtlaşma” konulu söyleşi öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle dinlendi.

Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan, “Malum 15 Temmuz 2016’da FETÖ hainleri tarafından bir darbe girişimi gerçekleştirildi. Dünya darbeleri arasında böyle bir darbe girişimi hiç görülmemiştir. Çünkü genel itibariyle darbeler silahlı güçler tarafından meşru yönetime el konularak gerçekleştiriliyordu. 15 Temmuz'da ise kendini yıllarca takiyye ederek saklanan, asker kılığına girmiş hainler tarafından yapıldı. Bundan sonra da aynı şekilde olacak değildir. Darbelerin şekli ne olursa olsun gardımızı alarak onlara karşı koymalıyız. 15 Temmuz'da milletimiz bu hainleri bu şekilde yendi” dedi. Fetocuların 40 yıldan beri hazırlanıp geldiklerini ifade eden Aslan, “İslam’ı bir uzlaşma ve diyalog dini olarak lanse ederek buradan başladılar. Aslında sakatlık buradaydı. Bu Romantik tavır ve tutumlarla insanlarımızı kandırdılar. Ancak olaya daha bilimsel olarak bakmamız lazım. Özellikle de genç kardeşlerimizin bundan iyi dersler çıkarmaları gerekir. Bu manada Mankurtlaştırma denilen bir şey vardır. Mankurtlaştırma efsanesi: Cengiz Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel” eseri ile literatürümüze kazandırılan bir kelimedir mankurt. İşin özü Avarların düşman esirlerine yaptıkları acımasız bir işkence ve bir beyin yıkama yöntemidir” dedi. Daha sonra Bahtiyar Aslan Mankurtlaşmanın özelliklerini açıklayarak, “Türkiye olarak dünyanın köprüsü olma özelliğindeyiz. Bu coğrafyada oturmanın çok ağır bedeli olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Burası ümmetin imamesidir. Türkiye batarsa ümmette batar. Türkiye olduğundan daha fazla büyük bir ülkedir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72