Ümraniye Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Ümraniye Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katılımı ile Ümraniye Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Ümraniye Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Ümraniye Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katılımı ile Ümraniye Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

04 Ocak 2020 Cumartesi 10:00
Ümraniye Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Ümraniye Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katılımı ile yapıldı. Ümraniye Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra Ümraniye Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erdoğdu ve kent konseyi üyeleri katıldı.

Genel kurulda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, Ümraniye’nin Anadolu’da il olan bir çok il seviyesinde nüfusa sahip olduğunu ve gelişmeye devam ettiğini söyledi. Başkan Yıldırım, “İstanbul’da Ümraniye gibi 5 tane büyük ilçe var. Demek ki Ümraniye kentli olmaya yaraşıyor, şehirli olmaya yakışıyor. Onun için de bu güzel kent konseyinin 2005 yılından beri yaptığı hizmetleri var. Tabi yasa getirmiş bunu ama ne kadar kent konseyi gelişmiş ülkelerdeki gibi, Avrupa ülkelerindeki gibi şehre katkı yapıyor, bunu biraz tartışmamız lazım. Yani işin üzerinde mi bu kağıtlar duruyor, yoksa hakikaten Ümraniye veya diğer ilçelerdeki konseyler, ne kadar o şehre katkı yapıyor. Bunu biraz düşünmek lazım” şeklinde konuştu.

Gelişmiş ülkelerde bazı konuların kentte yaşayan vatandaşlara sorulduğunu, ya da STK ve vakıf gibi kurumlardan fikir alınarak istişareler yapıldığını ifade eden Yıldırım, “Bizim de bu kent konseylerini iyi çalıştırıp, arkadaşlarımızın iyi çalışarak, hem belediyeye hem meclisimize hem de çalıştığı ortama daha faydalı hale gelip bir takım fikirleri bize mutlaka bildirmesi lazım. Hatta gerekirse empoze etmesi lazım. Çünkü fikir fikirden üstündür. Biz her şeyi düşünemeyebiliriz. Onun için bunların hepsinin kıymeti harbiyesi var bence. Bu sebeple de kent konseyi çok önemli. Yani kağıt üzerinde kalmamalı. Geceler, toplantılar yapmalı ama bize katkı yapacak bazı fikirleri mutlaka çok hızlı şekilde aktarmalı. Çünkü şehir gelişiyor ve yenileniyor. Yenilenirken de fikirlerle yenilenir, düşüncelerle yenilenir. Bu sebepledir ki ben şahsen bunu önemsiyorum bir belediye başkanı olarak. Hem meclis başkanımız, hem kent konseyi başkanımız ve konseyde bulunan diğer arkadaşlarımız olsun, onların düşünceleri ile yeni projeler üretebiliriz. Onun için ben bu toplantıyı önemsiyorum” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Ümraniye Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erdoğdu ise, kurulduğu günden bu yana kent konseyinin yaptığı çalışmaları anlatarak konseye katkıda bulunan Ümraniyeli konsey üyelerine teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72