Ümraniye de okul açılışı

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve 2013 -2014...

Ümraniye de okul açılışı

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve 2013 -2014...

21 Şubat 2014 Cuma 23:45
Ümraniye de okul açılışı

Ümraniye Fatih İmam Hatip Ortaokulunun Resmi Açılışı Yapıldı
İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve 2013 -2014 eğitim- öğretim yılı 2. Dönem eğitime başlayan Fatih İmam Hatip Ortaokulu’nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Yarının Dünyasını ve Barışı inşa edecek gençler yetiştiriyoruz” dedi.
İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan ve 2013 -2014 eğitim- öğretim yılı 2. Dönem eğitime başlayan Fatih İmam Hatip Ortaokulu’nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına, Ümraniye İlçe Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Müftüsü Ercan Aksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan yardımcıları, Birim Müdürleri, Muhtarlar, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ve İBB Mehteran Takımının gösterisiyle açılış programı başladı.
SADETTİN GÜL; “OKUL HALKALARINA YENİ BİRİNİ DAHA EKLİYORUZ” 
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül; “Bugün yine sevinçli ve onurlu bir gün daha yaşıyoruz. Okul halkalarına yeni birini daha ekliyoruz. 660 bin nüfuslu bir ilçemiz olan Ümraniye bir eğitim ordusuna sahiptir. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Fatih İmam Hatip Ortaokulu ilçemize halkımıza ve herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Konuşmasına Ümraniye Belediyesi’nin ilçedeki tüm eğitim faaliyetlerine büyük hizmet ve katkılar yaptığını söyleyerek devam eden Gül, Okul yapımlarından, mevcut okulların tadilat işlerine kadar her türlü eğitim ihtiyaçlarının Başkan Hasan Can tarafından özveriyle karşılandığını ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, katkılarından dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
BAŞKAN HASAN CAN; “ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ, YARINLARIMIZ”
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Öncelikli olarak okulumuzun öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizler Hükümet, Devlet ve Belediye olarak eğitim alanında yaptığımız faaliyet ve katkılarla çocuklarımızın muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını sağlıyoruz” dedi.  İlçedeki eğitim faaliyetlerine bugüne kadar destek oldukları gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Hasan Can, şunları söyledi; ülkemizde yeni bir eğitim sistemine geçiş yapıldığını söyleyerek 4+4+4 sistemiyle birlikte öğrencilerin yeteneklerine uygun eğitim almasının sağlanacağını belirtti. Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimlerine katkıda bulunmak yarınlarımıza katkıda bulunmak demektir. Bu nedenle eğitime her fırsatta desteğimizi sürdürüyoruz. İlçedeki okulların bakım, onarım ve tadilatlarını yaptırıyoruz. Sağlıklı bir yeni nesil için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Eğitim alanında yaptığımız katkılara artarak devam edecek. Siz sevgili çocuklar da başta anne ve babalarınız olmak üzere, eğitim noktasında fedakârlık yapanları önemsemeli ve bu fedakârlıkları unutmayarak derslerinize daha sıkı çalışmalısınız. Başkan Hasan Can, “10-20 yıl sonra bu ülkeyi yönetecek olanlar sizlersiniz. Kendinizi iyi yetiştirin. Gerek hükümetimiz, gerekse yerel yöneticiler olarak bizler, sizlerin daha iyi eğitim almanız için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerde sizden sonra gelenlere daha iyi imkânlar bırakacaksınız. Sizler çok zekisiniz, bir de bunu bilgi ile takviye ederseniz attığınız adımlar daha sağlam olacaktır. Konuşmalarına bir müjdeyle devam eden Başkan Hasan Can, Atakent ve İstiklal mahallesi sınırları içerisinde 19 Mayıs caddesi üzerinde bulunan ve Belediyemiz tarafında tahsis edilecek olan arsa üzerine bağışçı hayırsever bir vatandaşımızın bir kısmını karşılayacağı ihale aşamasında olan Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışını da inşallah önümüzdeki yıl yapacağız. 
Açılışını gerçekleştirdiğimiz Fatih İmam Hatip Ortaokulunun öğretmenlere, öğrencilere ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.
MUSTAFA ÇEK; “ÇOCUKLARIMIZ BİZLERİN YARINLARIDIR”
 
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Kaymakamı Mustafa çek, “ Bu gün burada sizlerle bir okulumuzun daha açılışına katılıyoruz. Burada bulunan güzel yavrularımıza ve ilçe genelimizde tamamının 115 bin civarında olan öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyorum. Ben başta onları eğiten ve yetiştiren öğretmenlerimize ve milli eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Mustafa çek, “Burada bulunan çocuklarımız bizlerin yarınlarıdır. Yarının öğretmenleri, doktorları, yöneticileri ve belediye başkanları olacaklardır. Açılışını yapacağımız Fatih İmam Hatip Ortaokul’umuzun yapımında emeği geçen devlet yetkililerimize, çalışanlara, Ümraniye Belediyesine ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Okulumuzun herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, Fatih İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış kurdelesini birlikte kesen Ümraniye İlçe Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve konuklar daha sonra sınıfları gezdiler.

 

Son Güncelleme: 21.02.2014 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3