Ümraniye'de bağımlılıkla mücadele için YEDAM kurulacak

Yeşilay ile Ümraniye Belediyesi arasında, ilçede Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) açılması ve yapılacak ortak çalışmalara yönelik protokol imzalandı.

Ümraniye'de bağımlılıkla mücadele için YEDAM kurulacak

Yeşilay ile Ümraniye Belediyesi arasında, ilçede Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) açılması ve yapılacak ortak çalışmalara yönelik protokol imzalandı.

26 Ocak 2018 Cuma 14:45
Ümraniye'de bağımlılıkla mücadele için YEDAM kurulacak

Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve bazı yetkililer katıldı.

Mücahit Öztürk, imza töreninde, bağımlılığın evrensel bir sorun olduğunu, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Yeşilay olarak Türkiye'ye en uygun önleyici, koruyucu ve rehabilite edici çalışmaların modellerini çıkardıklarını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu uygulamalarımız da yerel kurumlar desteğiyle hayat buluyor. Burada danışmanlık hizmetinde tedavi gören gençlerimize mesleki eğitim dersleri vereceğiz. Burada bir tek genci kurtarırsak, bu bina amacına ulaşmış olur. Bir bireyi kurtarmak bir aileyi kurtarmaktır. Bugün burada da konuya olan duyarlılık ve ilgisiyle, Yeşilay'ın destekçisi olan Ümraniye Belediyesi ve nezdinde Belediye Başkanımız Sayın Can'la, YEDAM'ın Ümraniye'de açılması ve ilçede yapılacak bağımlılık çalışmaları için ortak hareket etme adına protokol imzaladık."

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da önemli olanın gençlerin bağımlılıkta son aşamaya gelmeden kurtarılabilmesi olduğunu belirterek, Yeşilay'ın bu konuda çok güzel bir ekibi olduğunu aktardı.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Can, "Gençler, arkadaş çevrelerine dikkat etmeli. Ailelerin de bu konuyla ilgili devletin kurumlarından anında yardım istemesi gerekiyor. Biz de Ümraniye Belediyesi olarak bugüne kadar ekibimizle birlikte bağımlılıkla mücadele konusunda yardım isteyen her kardeşimizin imdadına yetişip, başarılı olduk." dedi.

Protokol kapsamında, YEDAM tarafından güncel ve bilimsel bilgilerle donatılarak yetiştirilen uzmanlar, Ümraniye Belediyesi'nin belirlediği bölgelerde bağımlılıkla ilgili seminer ve eğitimler düzenleyecek.

Ayrıca bu seminer ve eğitimlerin saha çalışmaları ile desteklenmesi sağlanacak.

Protokol töreninin ardından Mücahit Öztürk ve Hasan Can'a hediye takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72