Ümraniye CHP’de adalet yerini buldu

Ümraniye CHP’de adalet yerini buldu

31 Ağustos 2021 Salı 11:37
Ümraniye CHP’de adalet yerini buldu

Yönetim kurulunu üyelerinin istifası ile görevden düşürülen Zeynel Kızılkaya, yapılan kongre ile yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Kızılkaya ‘Kaldığımız yerden devam ediyoruz’ dedi.

Zeynel Kızılkaya 5 Ocak 2020’deki kongrede ilçe başkanı olmuştu. 28 Ekim 2020 tarihinde, seçimlerden sadece 10 ay sonra yönetim kurulu üyesi isimlerin istifası ile görevden düşürülmüştü. O günden bu yana ilçeyi atanan kayyum yönetiyor. Hafta sonu yapılan kongrede Zeynel Kızılkaya delegenin oyu ile tekrar ilçe başkanı oldu.

KAYYUM SEÇİMLE SON BULDU

CHP Ümraniye Olağanüstü Kongresi İBB Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı için Mustafa Ercan Özer, Zeynel Kızılkaya ve İbrahim Can Kıran yarıştı. Seçime yeşil listeden giren Zeynel Kızılkaya kullanılan 338 oyun 134’ünü alarak CHP Ümraniye İlçe Başkanı oldu. Diğer adaylar İbrahim Can Kıran 100, Mustafa Ercan Özer ise 103 oy aldı.

KIZILKAYA’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

Kongrede birlik ve beraberlik mesajları veren Zeynel Kızılkaya, ‘’sevgi dilini kullanmalıyız. Kibirden kurtulmalı, seçilen kim ise saygı duyulmalı, örgütün ve delegelerin verdiği görevi sonuna kadar yerine getirilmeli, görev süresi bitene kadar partililik bilinci ile hareket edilmelidir. Dün bizlerin başına gelen olumsuzlukların, yarın hiçbir partilimizin başına gelmesini temenni etmem! Bu anlayışı bitirmeliyiz.

Partimiz iktidara giderken, içe dönük siyasete son verilmeli, dışa dönük siyaset yapmalıyız. Herkesin kendisini ifade edebileceği, örgütü kapsayan, daha önemlisi, tüm Ümraniye’yi kapsayan bir yönetim modeli geliştirilmesi, 2023 ve 2024 hedeflerine ulaşmada kilit önem taşıyacaktır. Sürekli sahada olacak bir karavan alınacaktır. 50 ilden büyük, İstanbul’un da 4. büyük ilçesi, 800.000 nüfuslu Ümraniye’de, Planlı olmak, sorunları tespit etmek ve çözümlere bilimsel yaklaşmak adına kapsamlı ve detaylı bir Ümraniye planı hazırlayacağız” diye konuştu.

ÜMRANİYE’Yİ KAZANMAK İÇİN START VERİYORUZ

Ümraniye’nin 37 mahallesinin sorunları ve çözümleri ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlanacak. Çözüm önerilerimiz saha çalışmalarında yurttaşlarımıza anlatılacak olup söylem ve eylem birliği sağlanacaktır. 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazırlık olarak, bugünden CHP ne diyor, ne öneriyor, projeleri ne, çözüm ne? kitapçığı hazırlanacak söylemler eylemler masada hazır olması sağlanacaktır. Düzenli danışma kurulu toplantıları yapılacak CHP’yi Ümraniye’de güçlendirmek için katkı istenecektir. Ümraniye’de bulunan dernekler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, basın ile yakın ilişki içerisinde bulunulacaktır. Cumhuriyet ve demokrasi platformu kurulacaktır. Böylece kitlesel eylemlerde geniş halk kitlelerinin katılımı sağlanacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3