Ümraniye Belediyesi'nde ödül töreni

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Resim, Hikâye ve...

Ümraniye Belediyesi'nde ödül töreni

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Resim, Hikâye ve...

15 Mayıs 2014 Perşembe 12:16
Ümraniye Belediyesi'nde ödül töreni

Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel ödülleri sahiplerini buldu

 

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarında, dereceye girenlere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi. Konusu; ‘100. Yılına Girerken Çanakkale Destanı’ olarak belirlenen, Ümraniye Belediyesi 10. Geleneksel Resim, Hikâye, Şiir yarışması ödül töreni, Ümraniye Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi ve Şair Prof. Dr. Nurullah Genç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Ünv. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Jüri Üyeleri, Öğretim Üyeleri, Muhtarlar ve davetliler katıldı. 

Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi ve Şiir Yarışması Jüri Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmasında, Ümraniye Belediyesi’nin 10 yıldır sürdürmekte olduğu yarışmaların önemine dikkat çekerek “Yıllardır, insanımızın kendi ırmağında akabilmesi, kendi yatağını bulabilmesi için Ümraniye Belediyesi tarafından bu çalışmalar tarihi bir sorumlulukla gerçekleştiriliyor” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

""

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda, Resim Yarışması Jüri Üyesi olan Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı yaptığı konuşmada, “Çanakkale’nin bir milletin varlık-yokluk mücadelesinin sahnesi” olduğunu belirtti ve Çanakkale’yi anlatan bu eserlerin seçiminde çok titiz davranıldığını ve bu nedenle çok zorluk çekildiğini ifade etti.

Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran ise Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği yarışmaların Kültür ve Sanat alanında büyük bir ihtiyacı karşıladığını ifade ederek bu yıl seçilen ‘Çanakkale’ temasının çok isabetli olduğunun altını çizdi.

 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can törende yaptığı konuşmada, “Çanakkale Savaşları’nın 90. yılı olan 2005’te Çanakkale’yi daha evvel örneği olmayan bir çizgi sinema ile ‘Çanakkale Geçilmez’ filmiyle yâd etmiştik. Yarışmalarımızın bu yılki temasını ise Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı için bir hazırlık olarak düşündük” dedi.  

""

Ödül töreninden önce sahne alan TRT Sanatçısı Ahmet Turan Şan ise savaş türkülerinden derlenmiş bir repertuarla seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. 

Yarışmada dereceye giren ve mansiyon alan eser sahiplerine ödülleri, Belediye Başkanı Hasan Can ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Yarışma hakkında;

"100. Yılına Girerken Çanakkale Destanı" olarak belirlenen 10. Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışması’na toplam 1.336 şiir katıldı. Hikâye yarışmasında konu, geçen yıllarda olduğu gibi serbest bırakıldı. Gönderilen hikâye sayısı 1.572 adet oldu. Her iki yarışmada da başvuruların internet üzerinden olması; Almanya, Fransa, Kanada, İsviçre, Cebelitarık, KKTC, Azerbaycan, İran, Luxemburg, Bulgaristan, ABD, Suudi Arabistan, İsveç, İngiltere, Bosna-Hersek gibi dünyanın birçok yerinden katılımı mümkün kıldı.

Şiir yarışmasında olduğu gibi resim yarışmasında da konu, ‘100. Yılına Girerken Çanakkale Destanı’ idi. Ümraniye Belediye Başkanlığı olarak; 1. Dünya Savaşı’nın 100. yılı münasebetiyle, 1. Dünya Savaşı dâhilinde vuku bulmuş olup milletimiz için çok önemli bir uyanış anlamı ifade eden ve aynı zamanda Kurtuluş mücadelesinin de dibacesi olma özelliğini taşıyan Çanakkale Zaferi’ne kuvvetli bir vurgu yapmanın amaçlandığı yarışmaya,  yağlı boya resim dalında, 214 adet resim gönderildi.

""

""

Son Güncelleme: 15.05.2014 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72