Ümraniye Belediyesi Geri Dönüşüm ve Doğaya Vefa Plaket Töreni gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geri Dönüşüm ve Doğaya Vefa Plaket Töreni, Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi Geri Dönüşüm ve Doğaya Vefa Plaket Töreni gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geri Dönüşüm ve Doğaya Vefa Plaket Töreni, Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

26 Şubat 2019 Salı 13:19
Ümraniye Belediyesi Geri Dönüşüm ve Doğaya Vefa Plaket Töreni gerçekleşti

Düzenlenen plaket törenine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı İmdat Köseoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, projeye destek veren kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye birim müdürleri ve çevreci vatandaşlar katıldı.

Plaket töreni geri dönüşüm bilgilendirme, tanıtım videosu ve açılış konuşmasının ardından “Sıfır Atık Projesi” kapsamında yıllardır çalışmalarını yürüten Ümraniye Belediyesinin “Geri Dönüşüm Evde Başlar” sloganıyla başlattığı proje de video gösterimiyle sunuldu.

40 kurum ve kuruluşun ödül aldığı törende açılış ve selamlama konuşması gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, “1 ton atık 17 ağaca bedel. Ümraniye Belediyesi olarak kapı kapı dolaşıp çevre bilincini oluşturduk. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı İmdat Köseoğlu kısa bir selamlama konuşması yaparak bu önemli programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra törende konuşma yapan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Ben bu çok önemli projeyle ilgili olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’nde projenin baş aktörü olarak yer alan Ümraniye Belediyesi çok önemli bir işe imza atmıştır. Bu projeye destek veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Biz başladığımız bir işin sürdürülebilir olmasına özen gösteriyoruz. Bir iş faydalıysa o işi devamlı hale getirme noktasında dikkat ediyoruz. İşte biz bu noktada nasıl çevreye daha az zarar verebiliriz, havaya, suya, toprağa nasıl daha az zarar verebiliriz diye düşünerek buna engel olma noktasında özel bir gayretle bu soruların cevabını arıyoruz. Bu çerçevede bizim de elimizden geleni yapmamız gerekiyordu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin de öncülük ettiği ‘Sıfır Atık’ projemiz var. Bunun yanında ‘Geri Dönüşüm Evde’ başlar projemizle Ümraniye’mizde bulunan 220 bin haneye tek tek giderek geri dönüşümle ilgili halkımıza bilgi verdik. Okullarımızda atık pil toplayarak çevreye verilen zararı azaltmaya çalışıyoruz. Yılda 400 bin litre atık yağ topluyoruz. Özellikle ambalaj atıklarının toplanmasıyla alakalı bütün mahallerimizden, evlerimizden bunların alınması noktasında tamamen kendi ekibimiz ve araçlarımızla çalışıyoruz. Ayda 1000 tona yakın atık topluyoruz ve gelir elde ediyoruz. Aynı şekilde okullarımızda da bu çalışmayı yapıyoruz ve verdiğimiz eğitimlerle de çocuklara çevre bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Kendi atığını kendisi toplayan ilk belediyeyiz. Hamdolsun bunu başardık. 2018 yılında 10,449 ton atık topladık. 177 bin ağacı kurtarmış olduk. Bu konuda başta bize destek olan ev hanımlarına, işyeri sahiplerine ve bugün plaket takdim edeceğimiz kurum yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Çalışmaları büyük bir hassasiyetle sürdüren Çevre Koruma Müdürlüğüne ve sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız Türkân Öztürk’e de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can firma temsilcilerine plaket takdim etti. Bunun yanı sıra katılımcılara tohum ve file dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3