Ümraniye Belediye Meclisi olağanüstü toplantı: Ve dikkat çeken kararlar!

Ümraniye Belediye Meclisi, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda önemli kararlar alındı.

Ümraniye Belediye Meclisi olağanüstü toplantı: Ve dikkat çeken kararlar!

Ümraniye Belediye Meclisi, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda önemli kararlar alındı.

14 Mayıs 2020 Perşembe 15:08
Ümraniye Belediye Meclisi olağanüstü toplantı: Ve dikkat çeken kararlar!

Koronavürüs nedeni ile ara verilen belediye meclisleri olağanüstü gündem ile toplanmaya devam ediyor. Ümraniye Belediye Meclisi de belediye başkanı İsmet Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda dikkat çeken kararlar alındı. Başkan Yıldırım, “Ümraniye Belediye Meclisi olarak olağanüstü durumlar sebebiyle toplandık. Salgın sürecinde Ümraniyemiz için yaptığımız ve yapacağımız olan hizmetleri konuştuk. Rabbim hayırlara vesile kılsın’ derken CHP grubu ise toplantının amacı dışına çıktığını savundu.

CHP Grup Başkan Vekili Filiz Öztürk Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Toplantı amacı dışına çıktı”

Bu meclis toplantılarının konusu olan faaliyet raporu, denetim raporu, gelir-gider kesin hesap cetveli ve encümen üyeliği ile ihtisas komisyonu seçimleri gündem yapılmıştır. Ümraniye Belediye yönetimi bu meclis ile tam bir skandala imza atmıştır. Yapılan hatalar bunlarla sınırlı kalmamıştır. Belediye kanunu gereği komisyonlara sevk edilmeden görüşülemeyecek olan imar konuları da usulsüz bir şekilde komisyona sevk edilmiş ve fakat görüşülmeden ve karara bağlanmadan birleşim kapatılarak toplantı sonlandırılmıştır.

Tüm dünyaca olağanüstü günlerden geçtiğimiz bu günlerde Ümraniye’de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çare üretmesi gereken Ümraniye belediyesi böylesi suni gündemlerle meclisi ve kamuoyunu meşgul etmiştir. Bu gündemlerden birincisi belediyeye ait dört adet çöp kamyonunun yasanın açık hükmüne karşın haczinin önüne geçmek adına haczedilmezlik kararının meclisten oy çokluğu ile geçirilmesidir. Olağanüstü gündeme konu edilecek kadar bir aciliyet mi var? sorusu yani Ümraniye Belediyesinin kapısına haciz memurlarımı gelecek sorusu ise Sayın başkan tarafından tedbir alıyoruz şeklinde cevaplanmıştır.

İkinci ve en önemli konu ise ‘BORÇLANMA’ konusudur. 2004 yılından bu yana üç dönemdir kağıt üzerinde borcu olmayan Ümraniye belediyesi üzülerek ifade etmek isterim ki yine Ak Partili belediye başkanı olan İsmet Yıldırım döneminin birinci yılında ve pandemi sürecinde borçlanma talebiyle meclise konu olmuştur. 100.000.000,00-TL ( yüzmilyon ) Borçlanma talebinin nedeni sorulduğunda ise belediye çalışanlarının maaş ve sigorta primlerinin ödenemez noktaya gelindiği ve tedbiren bu borçlanmanın talep edildiği bizzat Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından mecliste ifade edilmiştir.

Son Güncelleme: 15.05.2020 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3