Ümraniye, 15 Temmuz Darbe Girişiminin Yıl Dönümünde de Ayakta!

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniyeliler; 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında olduğu gibi; girişimin ilk yıl dönümünde de bir arada ve ayakta. Ümraniye Belediyesinin 3 gün sürecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinliklerinin ilk gününde 15 Temmuz Şehitler Meydanı doldu taştı.

Ümraniye, 15 Temmuz Darbe Girişiminin Yıl Dönümünde de Ayakta!

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniyeliler; 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında olduğu gibi; girişimin ilk yıl dönümünde de bir arada ve ayakta. Ümraniye Belediyesinin 3 gün sürecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinliklerinin ilk gününde 15 Temmuz Şehitler Meydanı doldu taştı.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 11:13
Ümraniye, 15 Temmuz Darbe Girişiminin Yıl Dönümünde de Ayakta!

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniyeliler; 15 Temmuz gecesi hain darbecilere geçit vermemiş, ardından demokrasi nöbetlerinde de hem Ümraniye Meydanı’nda hem de Kısıklı’da birlik ve beraberliğin sembolü olmuştu. Geçen yıl yaşanan hain girişimden beri Ümraniye Belediyesi; bu hadiseyi unutturmamak adına birçok işe imza atmış, Haberciler Darbecilere Karşı kitabı, Beklemek Zor: Haberci Yakını Olmak belgeseli, Evlat isimli çizgi film, Resim, Hikâye ve Şiir yarışmaları, tankın ezdiği aracın sergilenmesi, 15 Temmuz Sonrası Çocuk ve Travma Sempozyumu gibi birçok çalışmayla o geceyi zihinlerde hep diri tutmuştu. Ümraniye Belediyesi, girişimin yıl dönümünde de büyük bir etkinlik tertip ederek 14-15-16 Temmuz 2017 günlerinde,  15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinliklerini düzenledi.

Millî İradenin Şahlanışında Ümraniye’nin 8 Şehidi 15 Temmuz belgesel gösterimi, Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ve  Kur’an tilaveti ile başlayan  programın ilk günü etkinliklerine; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Travnik Kantonu Tarım ve Hayvancılık Bakanı Salkan Merdzaniç, Fojnica Belediye Başkanı Sabahattin Krasuna, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Torun, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları,  Ümraniye AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fojnica Belediye Başkanı Sabahattin Krasuna ve Travnik Kantonu Tarım ve Hayvancılık Bakanı Salkan Merdzaniç programda birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkürlerini ileten misafirler; Türk milletinin yanında olduklarını dile getirdiler.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminden bahsederek “Bu millet canını verir vatanını vermez, o gece bütün dünyanın tüm Müslümanların gözü Türkiye’deydi fakat milletimiz teslim olmadı, olmayacak” dedi. Şehitlere Allah’tan rahmet ve gazilere şifa dileyen Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Şehitlerimiz, gazilerimiz bizim onurumuz, gururumuzdur” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda yaptığı konuşmada “15 Temmuz 2016 gecesi, hain darbecilere milletimiz genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla, 249 şehidi, 2.186 yaralı gazisiyle milyonlarca vatan evladıyla ‘Dur’ dedi.Ümraniyeliler de o gece Kısıklı ve köprülere giden hain darbecilere karşı canını ortaya koydu. Şimdi bu zaferin yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve aziz şehitlerin manevi huzurunda yeniden meydanlardayız” dedi. Millî birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Hasan Can, ülkemiz için yapılabilecek tüm kötülüklere karşı bu birlikle direnilirse her şeyin üstesinden gelinebileceğini dile getirdi. Ardından 14-15-16 Temmuz’da, Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında gerçekleşecek programlar hakkında bilgi veren Başkan Hasan Can, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünyaya bu hain darbe girişimini mutlaka anlatın” sözüne atıf yaparak 5 dilde hazırlanan, 15 Temmuz’un önemli isimler tarafından anlatıldığı ve 6 ülkede dağıtılacak “Gazete 15 Temmuz”u anlattı.  Başkan Hasan Can, Dünyadan ve Türkiye’den birçok gazetecinin görüşlerine yer verilen gazetenin; Amerika Birleşik Devletleri (Pensilvanya, Rittenhouse Meydanı), İngiltere (Londra, Trafalgar Meydanı), Almanya (Berlin Potsdam Meydanı), Fransa (Paris Concorde Meydanı), Hollanda, Belçika, İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne’de dağıtılacağını söyledi. Başkan Hasan Can, tüm şehitlere rahmet ve gazilere şifa dileyerek, “Allah bizi bir daha böyle bir hadiseyle karşı karşıya bırakmasın” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Bizi millet yapan ve diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliğimiz; birlik, beraberlik ve inancımızdır. Tarihin en büyük ihanetinin yıl dönümü için bir araya geldik. 15 Temmuz büyük hainliğe karşı yapılan şanlı direnişin yıl dönümü vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyor, etkinlikler için Başkan Hasan Can’a ve Ümraniye Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Yazar Kemal Öztürk’ün semineri ve Sanatçı Ömer Karaoğlu’nun dinletisi ile program devam etti. Ardından Ümraniye Belediyesinin personel eğitimleri kapsamında işaret dili öğrenen personeli tarafından yapılan ve 15 Temmuz Marşı’nın işaret diliyle anlatıldığı videonun gösterimi gerçekleşti. Program Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duasıyla son buldu.

Başkan Hasan Can, programdan sonra TGRT Haber’e canlı yayın konuğu olarak etkinlikleri ve Gazete 15 Temmuz’u anlattı.

Programın son bulmasının ardından, Başkan Hasan Can, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur ve Mesut Özdemir ile Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk Kısıklı Okçular Tepesindeki nöbet çadırlarını ziyaret ettiler. Okçular Tepesindeki nöbet çadırlarını gezen Ümraniye protokolü burada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve nöbet tutan vatandaş ile selamlaşarak kısa bir sohbetler gerçekleştirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3