Ucuz Ekmek Talebi Katlandı

Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, AK Parti döneminde İstanbul’un mahallelerinin sadece üçte birinde Halk Ekmek büfesi olduğunu ve hiç büfe götürülmeyen ilçeler olduğunu açıkladı. Nama, "Artan ekmek kuyrukları derin yoksulluğun göstergesi “ dedi.

Ucuz Ekmek Talebi Katlandı

Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, AK Parti döneminde İstanbul’un mahallelerinin sadece üçte birinde Halk Ekmek büfesi olduğunu ve hiç büfe götürülmeyen ilçeler olduğunu açıkladı. Nama, "Artan ekmek kuyrukları derin yoksulluğun göstergesi “ dedi.

31 Mayıs 2021 Pazartesi 17:50
Ucuz Ekmek Talebi Katlandı

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Kartal Halk Ekmek Fabrikası’nda açıklamalarda bulundu. Nama: “Göreve geldiğimizde İstanbul’un üçte ikisinde halk ekmek büfesi olmadığını gördük” diyen Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nama, “Kent yoksullarının yaşadığı Sultanbeyli’de” sadece iki tane Halk Ekmek büfesi vardı ve biz bu sayıyı hızla arttırdık. Detaylı araştırınca, 25 yıldır Sultanbeyli’yi yöneten kadroların çoğunun o bölgedeki fırıncılar olduğunu gördük. Şile’de de 25 yıldır büfe yoktu ve biz götürdük. En fazla ekmek satılan büfelerimizden biri artık Şile’de” dedi.

‘’25 Haziran seçimlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinde bir durumsallık analizi yaptırdı ve bu analizin Halk Ekmek boyutuyla da biz ilgilendik. O dönemde Halk Ekmek’e dair iki, üç tane dikkat çeken tespit ettik. İstanbul’un üçte ikisinde Halk Ekmek büfesi olmadığını gördük. Yani İstanbul'un 900 küsür mahallesinin sadece 350 tanesinde Halk Ekmek büfesi vardı. Diğer 600 mahallesinde hiç Halk Ekmek büfesi yoktu ve İstanbul’un her köşesine Halk Ekmek ulaştırmak için kolları sıvadık.

Halk Ekmek’i ücretsiz alan aileler var ve bu mahallelerde 17 bin aileye her gün üçer ekmek bedava veriliyor. Eğer o ailenin oturduğu mahallede Halk Ekmek büfesi yoksa o hizmeti alamıyor. Dolayısıyla o yurttaşın mahallesine büfe gitmesi gerekiyor. Verimlilik analizi yaptırdığımız Kartal, Cebeci ve Edirnekapı Halk Ekmek Fabrikası’nda üretim iyileştirmesi yaptık. Böylelikle aynı kadrolarla ve fabrikalarla daha önce 700, 800 bin normal somun ekmek üretilirken , bugün verimliliği arttırarak ve atıl hale gelmiş kapasiteyi aktifleştirerek 1 milyon 500 bin ekmek üretebilir duruma geldik. Ekmeğe olan talep kış aylarında yükselir ama yaz aylarında da düşer ve şu anda 1 milyon 200 bin civarında günlük üretimimiz devam ediyor’’.

Son Güncelleme: 07.06.2021 19:02
Anahtar Kelimeler:
İBBHalkekmeközgennama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72