Tuzla, sağlıkta ilklerin adresi

Anaokulu ve ana sınıflarında diş fırçalama alışkanlığı ve koruyucu ...

Tuzla, sağlıkta ilklerin adresi

Anaokulu ve ana sınıflarında diş fırçalama alışkanlığı ve koruyucu ...

30 Nisan 2014 Çarşamba 17:37
Tuzla, sağlıkta ilklerin adresi

Anaokulu ve ana sınıflarında diş fırçalama alışkanlığı ve koruyucu diş tedavilerinin yapılması ve gelecekte sağlıklı dişlere sahip bireylerin yetişmesi amacıyla başlatılan projenin pilot uygulaması Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde Tuzla’da başladı.
Tuzla Belediyesi, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, örnek bir projeye ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında Tuzla’da yer alan resmi-özel anaokulları, uygulama anasınıfları ile anasınıflarındaki yaklaşık 5 bin öğrenciye ağız diş sağlığı eğitimi verilecek. 5 yaş ve üzeri öğrencilere eğitimin yanı sıra ağız-diş taraması yapılacak, bu yaş grubunun ağız ve diş sağlığı haritası çıkarılacak, florür vernik uygulamaları yoluyla dişlerinin çürüğe karşı direnci arttırılacak. Projenin tanıtım toplantısı Atatürk İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecektir”  
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, projeyi “Anlamlı bir başlangıç” şeklinde niteledi. Eğitime her alanda destek verdiklerini hatırlatan Başkan Yazıcı, “Toplumun geleceğini dizayn etmek istiyorsanız, toplumu bedenen ve zihnen hazırlamak durumundasınız. Projenin İstanbul’daki ilk uygulamasını Tuzla’da başlatıyoruz. Bir neslin akli ve bedeni gelişimini sağlayarak geleceğimizin emin ellere emanet edilmesini amaçlıyoruz. Sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek demektir. Biz eğitim alanında ne yaparsak yapalım, sağlam kafa ancak sağlam beden üzerinde gelişir. Bir kişinin ağız ve diş sağlığı ne kadar iyiyse, özgüveni de o kadar yüksek olur” dedi.

“Tuzla, sağlıkta ilklerin yeri”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya işbirliği için teşekkür eden İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, “Tuzla, her zaman yanımızda. Tuzla, sağlıkta ilklerin yeri” ifadesini kullandı.  

Kaymakam Çalışır’dan tam destek
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında, diş sağlığının önemine değindi ve projenin gelecek kuşaklara sağlayacağı faydaya dikkat çekti. Kaymakam Çalışır, “Bize düşen her konuda, her türlü olumlu hadisede değerli kardeşlerimizle birlikte olmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Atatürk İlkokulu’ndaki programın ardından, projeye Seniye-Hüseyin Özalp Anaokulu’nda start verildi. Diş hekimleri anaokulu öğrencilerinin dişlerini muayene etti.

 

 

Son Güncelleme: 30.04.2014 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72